REUTERS/Andrew Couldridge
PRVA REAKCIJA

FINALE ZA PAMĆENJE, HRVAT NAKON PRAVOG TRILERA NIJE SKRIVAO RAZOČARANJE 'Trenutno me drži tuga...žao mi je...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. srpanj 2017. 01:42

Bio je tako blizu, a tako daleko. Hrvat Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach poraženi su u finalu parova u Wimbledonu od od Poljaka Lukasza Kubota i Brazilca Marcela Mela sa 7-5, 5-7, 6-7 (2), 6-3, 11-13 poslije 4 sata i 39 minuta iscrpljujuće borbe.

Kubot i Melo tako su sa savršenim omjerom 14-0 okončali travnati dio ovogodišnje sezone. Rezultat 13-11 drugi je najdulji peti set u finalu Open Ere igre parova. John McEnroe i Michael Stich su 1992. godine u borbi za naslov slavili sa 19:17.

Pavić je nakon meča sažeo prve dojmove.

"Ne znam što bih puno rekao. Ponosan sam jer nije mala stvar biti u finalu Wimbledona. Igrali smo odličan meč, borili se do kraja, ali nam je nešto falilo. Ne znam što, možda malo sreće".

Pavić i Marach igrali su finala Stuttgarta i Antalye ove godine, a i u Wimbledonu im je falilo tako malo.

"Žao mi je što nisam postao prvi Hrvat koji je osvojio Wimbledon u parovima. Mislim da sam bio najbliže od svih, trenutno me drži tuga, što je normalno, ali s vremenom ću postati svjestan koliko je ovo veliki rezultat".

Podsjećamo, ovo je bila treća prigoda da Hrvatska dobije pobjednika u finalu muških parova. Godine 1962. u finalu su poraženi Boro Jovanović i Nikola Pilić, a 2013. Ivan Dodig i Marcelo Melo izgubili su od američke braće Bryan.

Linker
03. svibanj 2024 15:59