Anthony Gruppuso-USA TODAY Sports / USA Today Sports
LAKOĆOM U 2. KOLO

ČILIĆ RUTINSKI PRESKOČIO PRVU PREPREKU NA US OPENU Rogerio Dutra Silva nije imao nikakve šanse

Piše: HinaObjavljeno: 29. kolovoz 2016. 22:01

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 2. kolo posljednjeg ovogodišnjeg Grand Slam turnira, US Opena u New Yorku, on je u susretu 1. kola svladao Brazilca Rogerija Dutra Silvu sa 6-4, 7-5, 6-1 za dva sata igre.

Pobjednik US Opena iz 2014. i prošlogodišnji polufinalist Čilić "šepavo" je ušao u dvoboj, izgubio servis u prvom gemu, te bio u opasnosti još jednom izgubiti svoj početni udarac kod rezultata 1-3 u prvom setu. No, nakon što je spasio tu "break-loptu" zaigrao je mnogo bolje, u sljedećoj je igri vratio izgubljeni servis da bi kod svog vodstva od 5-4 napravio još jedan "break" iskoristivši petu set-loptu za konačnih 6-4 u toj dionici igre.

Početkom drugog seta Čilić je još jednom oduzeo servis Dutra Silvi i činilo se kako će lako izaći na kraj s Brazilcem. No, trenutak dekoncentracije na vlastitom servisu u petoj igri vratio je Brazilca u rezultatsku ravnotežu koju je ovaj držao do 5-5. Ipak, Čilić je uspio u 12. gemu drugog seta još jednom oduzeti servis Dutra Silvi, izbjeći "tie-break" i povesti sa 2-0 u setovima.

Aug 29, 2016; New York, NY, USA; Marin Cilic of Croatia returns a shot to Roger Dutra Silva of Brazil on Louis Armstrong Stadium on day one of the 2016 U.S. Open tennis tournament at USTA Billie Jean King National Tennis Center. Mandatory Credit: Anthony Gruppuso-USA TODAY Sports
Anthony Gruppuso-USA TODAY Sports / USA Today Sports

Takav rasplet drugog seta konačno je "slomio" Brazilca, Čilić je za manje od 15 minuta odjurio do 5-0 u trećem setu i lakopriveo dvoboj kraju.

U 2. kolu Čilić će igrati protiv Ukrajinca Sergija Stahovskog koji je bio bolji od Portugalca Gastaoa Eliasa sa 6-1, 3-6, 2-6, 6-3, 7-6 (4).

Linker
27. travanj 2024 18:01