JORGE GUERRERO Afp
NEUGODAN POVRATAK

Čilić se vratio nakon 162 dana pa doživio šokantan poraz, nemoguće što je propustio Hrvat u povratničkom meču

Drama je trajala do 7:7 u tie-breaku trećeg seta kada Struff uzima dva poena u nizu i kompletira preokret
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 02. siječanj 2024. 11:43

Marin Čilić vratio se tenisu po prvi puta od 24. srpnja prošle godine kada je poražen u prvom kolu ATP turnira u Umagu. Čiliću je u Hong Kongu protivnik bio 25. tenisač svijeta, Nijemac Jan-Lennard Struff. Hrvatski tenisač imao je u ovom susretu set prednosti i vodstvo od 5:2 u drugom, ali ni to mu nije bilo dovoljno za pobjedu, Nijemac je u konačnici odnio pobjedu 3:6, 7:6 (4), 7:6 (7).

Nije moglo bolje krenuti za Čilića koji je za 40 minuta sa 6:3 uzeo prvi set. Kada je u drugom setu poveo 5:2 s dvostrukim breakom, činilo se kako je pobjednički povratak osiguran. No, onda je Čilić upao u svoju poznatu crnu rupu.

image
THOMAS COEX Afp

Struff je iskoristio ponuđeno, vratio dva breaka i odvukao set u tie-break. Tamo je sa 7:4 uzeo set i ponajviše zahvaljujući Čiliću ostao u meču. Nošen osvajanjem drugog seta, Struff je brzo poveo 2:0 u odlučujućem setu. Ovoga puta je Čilić odmah uzvratio udarac i izjednačio na 2:2.

Pri rezultatu 6:5 za Čilića, naš tenisač propustio je tri meč lopte. Tako je odluka još jednom pala u tie-breaku. Tamo je bolje krenuo Marin koji je odmah poveo s 2:0, no Struff se još jednom vraća i izjednačuje na 2:2.

Drama je trajala do 7:7 kada Struff uzima dva poena u nizu i kompletira preokret. Čilić je propustio nemoguće i na kraju porazom započeo svoj povratak.

Drugi hrvatski predstavnik na ATP 250 turniru u Hong Kongu, Borna Gojo, izgubio je od 36. igrača na ATP ljestvici Francuza Arthura Filsa 3-6, 6-4, 1-6. q

Linker
01. svibanj 2024 15:47