LILLIAN SUWANRUMPHA Afp
JOŠ IMA TRAUME

Novak Đoković se prisjetio pakla kojeg je prošao: ‘Prepoznao sam tog čovjeka, odmah mi se okrenuo želudac‘

‘Vidio sam cijelu onu putanju koju sam tada prošao i taj imigracijski dio‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 13. siječanj 2024. 10:09

Novak Đoković evocirao je ne baš ugodne uspomene na imigrantski hotel u kojeg su ga za vrijeme pandemije smjestile australske vlasti zato što nije bio cijepljen protiv covida-19.

- Nisam bio tamo. Kada sam se vraćao u Melbourne, došao sam na terminal gdje sam bio prije dvije godine. Vidio sam cijelu onu putanju koju sam tada prošao i taj imigracijski dio, čak i prepoznao čovjeka koji je bio tu. Bio je loš osjećaj, okrenuo mi se želudac – izjavio je srpski tenisač na konferenciji za novinare.

Hoće li možda ipak navratiti do hotela?

- Razmislit ću. Ne zbog straha, ali možda budem otišao. Ne znam je li više itko tamo. Čovjek je s 15 godina došao, ostao devet godina tamo, ali sada živi u Minnesoti. Osjećam neku povezanost s njim. Razumijem da je većina puštena iz tog hotela. Ako je nešto pozitivno izašlo, to je što sam privukao dosta medijske pažnje. On je rekao da je zahvalan - objasnio je Đoković.

Koga se, osim Carlosa Alcaraza, najviše pribojava na ovogodišnjem Australian Openu?

- Samog sebe. Tu su i ostali najbolji tenisači svijeta. Neki igrači će otići dalje od drugih, ali... Znamo što Grand Slam predstavlja u našem sportu. Uzbudljivo je biti dijelom ovoga.

image
LILLIAN SUWANRUMPHA Afp

Njegovi su ciljevi jasni i dobro poznati.

- Nije tajna da otvoreno kažem da želim osvojiti Grand Slamove, ništa drugačije nije ni ove godine. Volio bih sezonu otvoriti na isti način kao što sam inače radio. Želim da, ako ne na razini iz prošle godine, igram na onoj koja joj je približna. Sezona je duga, imamo Olimpijske igre ove godine. Grand Slamovi, Olimpijske igre, to je veliki cilj – kazao je najbolji svjetski tenisač, uz dodatak kako se oporavio od ozljede zgloba.

Ni ovaj put Novak neće odustati od svojih navika.- Nisam praznovjeran, ali volim posjećivati neka mjesta na kojima se osjećam dobro. Kao primjerice botanički vrt, to je mjesto gdje volim biti. Tamo sam bio posljednjih 15 godina, a ne znam je li to tajna uspjeha. Ostajem u Južnoj Jari, to mi se više sviđa nego centar grada. Postoji mnogo aktivnosti i kada nema mečeva, tako da je dobro imati mjesto na kojem ćeš se oporaviti. Volim se volim izolirati. U SAD-u boravim u New Jerseyju kod mog prijatelja. Volim taj balans – objasnio je Novak Đoković.

Linker
03. svibanj 2024 04:41