Dino Prižmić

 YAGIZ GURTUG Nurphoto Via Afp
IGRA SVE BOLJE

U okršaju dvojice Splićana na Australian Openu Prižmić odnio pobjedu, na korak je od glavnog ždrijeba

Ukoliko pobijedi sljedećeg protivnika, stići će do svog prvog nastupa na seniorskom Grand Slamu
Piše: Vito TomasObjavljeno: 11. siječanj 2024. 16:12

U okršaju dvojice mladih hrvatskih tenisača u drugom kolu kvalifikacija za Australian Open, 18-godišnji Dino Prižmić odnio je pobjedu nad četiri godine starijim Dujom Ajdukovićem.

Nakon sat i 25 minuta igre rezultat je bio 5-7, 0-6. U odličnom prvom setu nismo vidjeli izgubljeni servis sve do zadnjeg gema kad je Prižmić iskoristio break-loptu i poveo u setovima.

Drugi set bio je potpuna suprotnost od prvog, Ajduković je kompletno pao u igri, a Prižmić to iskoristio i bez izgubljenog gema zaključio dvoboj dvojice Splićana.

Prižmić je ovom pobjedom došao na korak od glavnog ždrijeba Australian Opena, a posljednja prepreka na tom putu bit će mu 230. igrač svijeta, Tunižanin Aziz Dougaz.

Prižmić, koji na ATP ljestvici zauzima 178. poziciju, igra sve bolje te bi ovo mogao biti jedan od posljednjih Grand Slam turnira u koje će juniorski osvajač Roland Garrosa ulaziti preko kvalifikacija. Ukoliko pobijedi Dougaza, stići će do svog prvog nastupa na seniorskom Grand Slamu, a u Melbourneu bi se pridružio Marinu Čiliću, Borni Ćoriću i Borni Goji.

Linker
28. travanj 2024 18:50