Reuters / Benoit Tessier / REUTERS
NEOČEKIVANO SLAVLJE

VELIKI USPJEH CARRENA BUSTE Po prvi put ušao u četvrtfinale Grand Slama, senzacionalno pobijedio petog nositelja Miloša Raonića

Piše: HinaObjavljeno: 04. lipanj 2017. 19:13

Španjolac Pablo Carreno Busta trebao je sedam meč-lopti da bi nakon četiri sata i 17 minuta borbe svladao 5. nositelja Roland Garrosa, Kanađanina Miloša Raonića, sa 4-6, 7-6 (2), 6-7 (6), 6-4, 8-6 te po prvi put u karijeri izborio mjesto u četvrtfinalu Grand Slam turnira u kojem će mu suparnik biti sunarodnjak Rafael Nadal.

Carreno Busta je u odlučujućem, petom setu triput oduzimao servis Raoniću koji je kod zaostatka 4-5 spasio tri meč-lopte, a kod 6-7 ipak popustio, kad je 25-godišnji Španjolac stigao do sedme lopte za pobjedu u njegovom prvom nastupu u osmini finala na Grand Slam turnirima.

Sljedeći suparnik Carrena Buste je Rafael Nadal koji je u osmini finala sa 6-1, 6-2, 6-2 nadigrao sunarodnjaka Roberta Bautistu Aguta. Nadal vodi 3-0 u međusobnim dvobojima.

U preostala dva dvoboja osmine finala u donjem dijelu ždrijeba u nedjelju se sastaju Novak Đoković i Albert Ramos-Vinolas te Dominic Thiem i Horacio Zeballos.

U konkurenciji tenisačica prvom četvrtfinalisticom postala je Dankinja Caroline Wozniacki koja je sa 6-1, 4-6, 6-2 svladala bivšu parišku pobjednicu Ruskinju Svjetlanu Kuznjecovu. Wozniacki će u četvrtfinalu igrati protiv Latvijke Jelene Ostapenko koja je u osmini finala nadigrala bivšu finalisticu Samanthu Stosur sa 2-6, 6-2, 6-4.

Linker
07. svibanj 2024 09:48