Julian Finney/Getty Images
ŽELI VELIKE REZULTATE

HRVATSKA TENISKA HEROINA NE POMIŠLJA NA KRAJ 'Fizički sam spremnija nego prošle godine! Osjećam se kao da imam 25, zapravo osjećam se bolje nego ikad!

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 28. prosinac 2017. 09:12

Da je netko prije početka 2017. godine prognozirao da će Mirjana Lučić-Baroni na kraju sezone biti najbolje rangirana hrvatska tenisačica (32), vjerojatno bi dobio “Nobelovu nagradu za tenis”. Sa 35 godina u životnom kalendaru ova je Makaranka igrala najbolji tenis u karijeri u prva četiri mjeseca, a sve je počelo na Australian Open kad je nakon gotovo dvadeset godina razmaka stigla do drugog polufinala na Grand Slam turnirima (prvi je bio Wimbledon 1999).

U Melbourneu je Lučić-Baroni igrala fantastičan tenis, put do polufinala prokrčila je pobjedama nad tada 3. igračicom svijeta Agnieszkom Radwanskom (6:3, 6:2) u 2. kolu te 5. na rang-listi Karolinom Pliškovom (6:4, 3:6, 6:4) u četvrtfinalu. Da to nije bio samo bljesak, pokazala je u mjesecima iza toga polufinalom Acapulca, četvrtfinalom Miamija i polufinalom Charlestona te dolaskom na 20. mjesto.

Želim velike rezultate

Na žalost, početkom svibnja ozlijedila je rame i od te se ozljede nije oporavila pa je nakon puno muke sezonu zaključila porazom u 2. kolu US Opena od Carle Suarez Navarro. Rame je jednostavno tražilo vrijeme za saniranje ozljede, više nije imalo smisla igrati kad je problem predstavljalo podići ruku.

U razgovoru za wtatennis.com uoči početka nove sezone, u koju prvi put ulazi kao Top 40 tenisačica, Lučić-Baroni vjeruje da je u stanju ponoviti odlične rezultate. Više od tri mjeseca prisilne stanke su pomogla, a to što će se vrlo brzo vratiti na mjesto najveće sreće, u Melbourne, samo je dodatan motiv.

- To ti je jednostavno u kostima, nikad neću zaboraviti te mečeve, koji su ukorijenjeni duboko u meni. Opet mi se vraća taj nevjerojatan osjećaj. Odigrala sam neke stvarno dobre mečeve, teško je izabrati najbolji. Vjerojatno bih se odlučila za meč s Radwanskom. Tada sam se stvarno dobro osjećala u pogledu igre i odluka koje sam donosila. Jedan od mojih najčišćih mečeva ikada.

Za razliku od prošle godine, kad je morala igrati u kvalifikacijama Brisbanea i Sydneya, sada će biti u glavnom turniru. I bit će zdrava, pritom i maksimalno spremna nakon žestokog rada na Floridi s kondicijskim trenerom Blaineom Bottom.

- Fizički se osjećam spremnija nego prošle godine i zbog toga sam vrlo uzbuđena. Nadam se samo da će, kad počnem igrati, rame surađivati malo bolje. Nije lako kad si sportaš sa 35 godina, tijelo sve teže podnosi, proces oporavka je drukčiji, ali ja se osjećam kao da mi je 25 godina. Rekla bih čak da se nikada nisam bolje osjećala. Ima tih dana, pogotovo kad dođe petak u ovim pripremama, kad sam mrtva, a preda mnom je najteži dan. Onda se sjetim zašto to radim i sve prođe.

Jedna je stvar je jasna, sa 35 godina ne radi to zbog rang-liste.

- Prije svega da bih uživala u sebi, u onome što radim, da bih igrala velike mečeve i igrala dobre mečeve. Želim velike rezultate, to je razlog zašto sve ovo radim. I zašto to još uvijek radim. Zdravlje je na prvom mjestu, zdravlje je trenutačno moj najveći fokus.

Čovjek koji je Mirjanu vratio na veliku scenu, s kojim je došla do sjajnih rezultata u 2017. godini, trener Marin Bradarić neće biti s njom u Australiji.

- Moj će trener prvi put postati otac. Dodat ćemo novo ime u stožer, tako da će biti dvojica i mijenjat će se na turnirima. Marin će ostati s obitelji mjesec dana, mislim da će biti sa mnom u Indian Wellsu. I ne bih to nazvala promjenom, nego nešto kao mali dodatak.

Obiteljska gozba

Taj novi trener bit će Vilim Višak.

Prije nego se uputi u Brisbane, na prvi turnir u 2018, Mirjana će u Sarasoti uživati u božićnim blagdanima s obitelji. Kako je njen suprug Daniele Baroni vješt u kuhinji, a Mirjana ne zaostaje, bit će to…

- Gozba, mješavina hrvatske i talijanske kuhinje. Bit će tu svega. Doći će cijela moja obitelj i bit će nas stvarno puno. Nema nikakve šanse da bih mogla otići prije Božića, obitelj bi me se odrekla kad bih to napravila. Za nas je to velika stvar, velik događaj, koji počinje zajedničkim odlaskom na ponoćku.

Linker
10. svibanj 2024 17:14