SN/Arhiva
NAKON ĆORIĆA I KARLOVIĆ

NEĆE ON NEGO PO SVOME Nezaustavljivi Karlović u dva tie-breaka osigurao polufinale Washingtona

Piše: HinaObjavljeno: 23. srpanj 2016. 00:15

Hrvatski tenisač, 37-godišnji Ivo Karlović plasirao se u polufinale ATP turnira u Washingtonu, on je u četvrtfinalu svladao Amerikanca Jacka Socka sa 7-6 (4), 7-6 (6) nakon sat i 43 minute igre.

Bio je ovo peti međusobni ogled Karlovića i Socka i četvrta pobjeda našeg veterana, a zanimljivo je da su svih pet susreta odigrali u SAD-u.

Karlović je nastavio sa sjajnim igrama u srpnju u SAD-u, ovo mu je sedma uzastopna pobjeda nakon što je prošloga tjedna osvojio turnir u Newportu, a do pobjede je stigao na svoj uobičajeni način, u dvoboju u kojem niti jedan igrač nije izgubio gem na svoj početni udarac.

U prvom setu niti jedan igrač nije uspio izboriti čak niti "break-loptu" iako je Sock nekoliko puta priprijetio o čemu svjedoči i podatak da je prije "tie-breaka" on osvojio 10 poena na Karlovićevom servisu, dok je Karlović osvojio samo dva poena na suparnikov početni udarac. No, u odlučujućoj igri situacija se izmijenila, Karlović ga je otvorio "mini-breakom", a potom poveo i sa 4-0. Sock se uspio približiti do 6-4, no Karlović je potom iskoristio drugu set-loptu pogodivši jedan od svojih ukupno 26 asova.

Ivo Karlovic of Croatia celebrates after winning his match against Elias Ymer of Sweden at the Wimbledon Tennis Championships in London, June 30, 2015.    REUTERS/Suzanne Plunkett
REUTERS/Suzanne Plunkett / REUTERS

Karlović je u čak tri gema drugog seta bio suočen s "break-loptama", njih ukupno četiri, dok je on sam izborio jednu "break-loptu", ali niti jedna nije iskorištena. U prvoj igri druge dionice Karlović je spasio "break-loptu" asom, kod 3-3 je obje "break-lopte" morao spašavati s drugim servisom, ali pogodio je "servis-winner" i as, a kod 4-4 je izvukao još jednu "break-loptu" s drugim servisom nakon kojega je morao igrati i volej. I Sock je jedinu svoju "break-loptu" spasio dobrim servisom.

U "tie-breaku" prvi je do prednosti stigao Sock, no srećom nije ju uspio zadržati. Amerikanac je imao i set-loptu, ali na servis Karlovića koji je tu situaciju riješio asom, da bi naš igrač uspio realizirati svoju prvu meč-loptu zahvaljujući Sockovoj pogreški.

U polufinalu će Karlović ponovno igrati protiv Amerikanca, bit će to pobjednik susreta između Johna Isnera i Stevea Johnsona.

Linker
06. svibanj 2024 00:17