Goran Ivanišević
 Foto: Damir Krajac / CROPIX
VELIKO SRCE HRVATSKOG ASA

PRVI JAVNI ISTUP GORANA IVANIŠEVIĆA NAKON BOLNOG PORAZA U FINALU DAVIS CUPA 'I da sam bio u Areni kao Maradona, ne bi se ništa promijenilo'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 21. prosinac 2016. 09:01

Legenda hrvatskog sporta Gorana Ivanišević ponovno je pokazao veliko srce te je bio dijelom humanitarne ekshibicije u Zagrebu na teniskom turniru parova “Doubles 4 Others”, čiji se prihod donira za djecu Leptire iz udruge Debra.

Da ga ne odaje poneka bora oko očiju te iz neposredne blizine vidljive sjedine, čovjek bi mu zbog dječačkog stasa, vica i odličnog servisa i dvoručnog bekhenda udijelio još jednu pozivnicu za turnir u All England Clubu. Naravno, ne za veteranski turnir nego onaj “pravi”.

- Božić je, svima nam je Božić i uvijek mi je drago pomoći. Lani sam bio spriječen i nisam bio na prvom izdanju ovog turnira, sad sam bio u Zagrebu i nisam mogao ne doći. Odazvao sam se pozivu Dude Šimenca, Marka Filkovića i Darka Mamića. Malo smo se družili, igrali i proveli lijepe zajedničke trenutke.

Ivaniševićeve impresije nakon poraza od Argentine u finalu Davis Cupa nisu previše tugaljive. I sam je toliko puta gubio najveće “utakmice”.

- Šteta, ali sport je takav, na kraju je Argentina bila bolja i sretnija, tako je valjda moralo biti. Žao mi je naših igrača, što se nije ponovila ona prekrasna 2005. kad smo otišli do kraja. Argentincima je to bio već peti finale, četiri puta do sada su gubili i oni su to željeli jednako kao i naši. Bit će još prilika...

Zagreb, 171216.
Teniski klub Filac, Mikulinci 5.
Humanitarni turnir tenisaca za Udrugu Debra - djeca leptiri.
Na fotografiji: Dubravko Simenc, Goran Ivanisevic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Humanitarni turnir tenisaca za Udrugu Debra - djeca leptiri. Na fotografiji: Dubravko Šimenc, Goran Ivanisevic.

Što nudi budućnost u situaciji kad je Borna Ćorić (opravdano) ljut i potpuno je neizvjesno tko će se odazvati pozivu u reprezentaciju:

- Perspektivu imamo, sada se moramo okrenuti Španjolskoj u najjačoj postavi, može se sve to ponoviti.

Mnogi su se tijekom finala pitali zašto Goran nije na tribinama, zašto nije bio hrvatski “mali zeleni”, Maradona, koji je od prvog do zadnjeg poena bodrio sunarodnjake:

- Istina je, nisam bio u Areni na finalu, imao sam turnir u Nizozemskoj. No, da sam i bio tamo, to ne bi ništa pomoglo niti promijenilo, tako je bilo zapisano.

Čilića ćemo preskočiti Izbornik reprezentacije Željko Krajan našao se na udaru kritika jer u finalu nije uvrstio Ćorića:

- To je njegova odluka i nepotrebno ju je komentirati. Hvala Bogu, nisam izbornik pa nisam morao donositi takve teške odluke.

“Zec” nije želio pametovati o još jednoj “škakljivoj” temi. O njegovoj suradnji s Marinom Čilićem kojeg je doveo do naslova na US Openu, a zatim raskinuo suradnju:

- Tu ćemo temu preskočiti...

Maradona
Damir Krajac / Hanza Media / Hanza Media

U sklopu priče o perspektivi hrvatskog tenisa Goran se kratko osvrnuo i na ženski dio “priče”, nakon što je Anu Konjuh preuzeo Goran Prpić:

- Ana je već u Top 50 (na 47. mjestu, nap. p.). Govorio sam to i ranije, ponavljam i sada - Konjuh je igračica koja je sasvim sigurno kapacitet za Top 10. ‘Prpa’ je pravi čovjek za nju, to će se uskoro i pokazati. Dobro je Anu vodila i Jelena Kostanić, a Goran će to samo nadograditi.

Ivaniševićevi su planovi i dalje isti i logični - veteranski tenis, ekshibicije te suradnja s osmim tenisačem svijeta, Čehom Berdychom: - Nema nikakvih promjena, idemo dalje kao i do sada. Već 27. kreće mi nova sezona, nastupi na novim turnirima, počinjemo s Dohom, slijedi prvi Grand Slam Australian Open...

Linker
06. svibanj 2024 16:45