TENIS

Šarapova otkazala Brisbane

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. siječanj 2013. 12:48

Do 5. siječnja u Brisbaneu zajednički traje ATP i WTA turnir, a na ovom potonjem neće nastupiti ruska tenisačica Marija Šarapova, koja je zbog ozljede morala otkazati igranje Brisbanea...

Još ranije je zbog ozljede ključne kosti Šarapova otkazala ekshibicijski meč u Seulu protiv Dankinje Caroline, ali je pritom najavila da bi trebala biti spremna za Brisbane. Takvo što se ipak nije dogodilo, a trenutačno čak postoji mogućnost da zbog bolova Šarapova otkaže i prvi Grand Slam turnir godine - Australian Open.

- Najgore bi sada bilo riskirati pogoršanje ozljede. Otkazala sam Brisbane jer trenutačno stvarno ne mogu normalno igrati. Imala sam u zadnje vrijeme velikih problema sa serviranjem - rekla je Šarapova i dodala:

- Nadam se da ću igrati na Australian Openu, makar nisam sto posto sigurna. Svakim danom se osjećam sve bolje, ali to nije nikakva garanacija.

Nova uvjerljiva predstava Serene Williams, poraz Darije Jurak

Bez ikakvih problema američka tenisačica Serena Williams ruši sve pred sobom na startu 2013. godine, pa je tako lakoćom prošla i drugu prepreku na WTA turniru u Brisbaneu...

Nakon 6-2, 6-1 protiv Varvare Lepchenko u prvom kolu, u drugom je treća nositeljica ovog turnira i osvajačica 15 Grand Slam naslova, sa 6-2, 6-2 pobijedila Francuskinju Alize Cornet. Meč je trajao točno sat vremena, a Serena niti jednom u meču nije morala spašavati break-loptu, dok je ona sama iskoristila četiri od devet. Odservirala je pet aseva.

Treba reći da su u noći s ponedjeljka na utorak po srednjeeuropskom vremenu iz turnira ispale peta i šesta nositeljica, Sara Errani i Petra Kvitova. Prvu je pobijedila Daniela Hantuchova sa 4-6, 6-1, 7-5, dok je Pavljučenkova bila bolja od Kvitove sa 6-4, 7-5.

Recimo da je hrvatska tenisačica Darija Jurak zajedno u paru s Mađaricom Katalin Marosi ispala u prvom kolu turnira parova. Nije niti čudno, jer su igrale protiv prvih nositeljica, Talijanki Sare Errani i Roberte Vinci. Talijanke su slavile sa 6-2, 6-4.

WTA Brisbane, 2. kolo:

S. Williams (3) - Cornet 6-2, 6-2

Pavljučenkova - Kvitova (6) 6-4, 7-5

Hantuchova - Errani (5) 4-6, 6-1, 7-5

Parovi, 1. kolo:

Errani / Vinci (1) - Jurak / Marosi 6-2, 6-4

Linker
10. svibanj 2024 05:06