Simona Halep

 Dubreuil Corinne/Abaca Press/Profimedia
ODLUKA PADA USKORO

Jedna od najvećih teniskih zvijezda razmišlja o kraju karijere: ‘Katastrofa, a nisam ništa skrivila‘

Bivša prva igračica svijeta čeka odluku nakon žalbe na četverogodišnju suspenziju zbog dopinga
Piše: Dominik NeferanovićObjavljeno: 16. prosinac 2023. 09:34

Simona Halep tvrdi da je nevina i inzistira na tome da nikada nije namjerno uzimala zabranjene supstance. U novom intervjuu za rumunjski Euronews, nekoć najbolja igračica svijeta poslala je poruku i prema bivšem treneru Patricku Mouratoglouu koji joj je preporučio da uzme kontaminirani dodatak prehrani.

Mouratoglou, koji je također radio sa Serenom Williams i Holgerom Runeom, rekao je da se osjeća odgovornim za incident, ali nije imao pojma da dodatak sadrži tragove od Roksadustata.

Halep sada ovisi o CAS-u koji bi trebao održati saslušanje između 7. i 9. veljače 2024. Ako ne uspije u pokušaju da poništi suspenziju, dvostruka Grand Slam prvakinja razmislit će o povlačenju iz tenisa.

- Prošlo je više od godinu dana, a svaki dan osjećam bol - rekla je.

Dodala je da je „uvijek bila protiv dopinga".

- Za mene je bio šok kada sam primila pismo da je moj test urina pozitivan. Znam da nisam učinila ništa loše i znam da sam čista. Četiri godine je dugo u mojim godinama. Vjerojatno će to biti kraj moje karijere. A za nešto što nisam učinila i što nije moja krivnja, to je još katastrofalnije - zaključila je 32-godišnja Halep.

Tijekom karijere je osvojila 24 WTA naslova i još 18 puta igrala u finalu. Također je zaradila više od 40 milijuna dolara od nagrada te zabilježila preko 550 pobjeda na WTA Touru.

Linker
06. svibanj 2024 13:50