CROPIX
 LUKA GERLANC/CROPIX
ŠOKANTNA VIJEST

Salve zvižduka u Zadru! Ivanišević pokušao smiriti tribine: ‘Žao mi je, ali ja nisam pozitivan‘

‘Jako nam je žao što se to dogodilo, jer smo se s naše strane trudili provoditi sve mjere‘
Piše: Vladimir Zrinjski/Jutarnji listObjavljeno: 21. lipanj 2020. 20:38

Šok u Zadru! Finale Adria Toura između Novaka Đokovića i Andreja Rubljova naprasno je otkazan doslovno nekoliko minuta prije planiranog početka, i to nakon što je Grigor Dimitrov objavio da je pozitivan na Covid-19.

Dimitrov je u Zadru odigrao samo jedan meč (i izgubio od Ćorića), nakon čega se povukao s turnira. Još je tijekom subote stigla informacija da se ne osjeća dobro, što se u šali pripisivalo posljedicama after partyja, a onda je u nedjelju predvečer, nakon dolaska u Monte Carlo, Bugarin na društvenim mrežama obavijestio navijače da ima koronavirus.

- Jako nam je žao što se to dogodilo, jer smo se s naše strane trudili provoditi sve mjere. Sada organiziramo sve zdravstvene službe kako bi što veći broj igrača i svih koji su bili u kontaktu s Grigorom bio testiran - rekao je na izvanrednoj press konferenciji Đorđe Đoković, direktor Adria Toura.

image
AFP
ANDREJ ISAKOVIC

U tom su trenutku gledatelji još uvijek bili na stadionu i čekali početak finala. U 20.10 sati na teren su izašli Đoković i Goran Ivanišević te ih obavijestili da meča neće biti, što je izazvalo salve zvižduka.

- Žao mi je što meni zviždite, ali ja nisam pozitivan - pokušao je Ivanišević okrenuti stvar na šalu.
Situacija je, međutim, itekako ozbiljna budući da se Dimitrov cijeli tjedan intenzivno družio s ostalim igračima, igrali su košarku, bio je čak i na Kid's Dayu i pitanje je kome je sve prenio virus.

- Stupio sam u kontakt sa svim igračima, njihovim obiteljima i ekipama, volonterima i ljudima iz organizacije i nitko od njih nema simptome. Ne znamo gdje je Grigor zaražen, ali sigurno je da ćemo još večeras svi biti testirani i sada ćemo postupati sukladno svim uputama nadležnih organa i zdravstvenih službi - dodao je Đoković.

O poštivanju svih mjera dalo bi se razgovarati; pisali smo još u subotu da od držanja distance u Zadru nije bilo ni "d", baš kao što se nisu poduzimale ni potrebne mjere dezinfekcije. I ne bi bilo nimalo čudno da sljedećih dana zaraženih bude još.

Linker
09. svibanj 2024 14:33