Novak Đoković je bio gost predsjednika Srbije Aleksandra Vučića

 ANDREJ ISAKOVIC Afp
PRIMANJE U BEOGRADU

Vučić primio Đokovića: ‘Novak će igrati Roland Garros, Wimbledon i US Open, sve će ih osvojiti!‘

Najbolji svjetski tenisač otkrio je da će za 7 do 10 dana reći sve o događanjima u Australiji
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. veljača 2022. 12:07

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić je ugostio Novaka Đokovića u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika Republike. Predsjednik Srbije je u uvodu zahvalio Đokoviću za 'veliku borbu u Australiji'.

"Primio sam sve velike državnike, Putina i više puta, ali ovako nešto dugo nisam vidio. Došao je netko puno veći od nas. Želim mu reći: 'Veliko hvala što si danas ovdje'. Nikad se nije dogodilo da novinari stoje u tri reda, to govori što predstavljate našem narodu i Srbiji. Predstavljate našu zemlju na najvećoj sceni. Hvala za veliku borbu u Australiji", obratio se Vučić Đokoviću pa nastavio:

"Novak i ja smo se čuli prvog jutra i rekao sam mu: 'Hajde, Novače, vraćaj se nazad! Što ćeš tamo, dođi u Srbiju'. Pokazao je koliko se želi dokazati na sportskom planu. Kada je Medvedev rekao da su ubili dječaka u njemu, neki su pokušali ubiti srca dječaka i djevojčica u ovoj zemlji. Moja molba za vas... svi se nadamo da ćete preteći Nadala i Federera."

Predsjednik Srbije je rekao i kako je imao problema s gledanjem finala Australian Opena.

"Nismo znali za koga navijati u finalu. Pomalo smo navijali za Medvedeva, ali vi ste najbolji i godinama to nitko neće moći preteći. Spremni smo kao država pomoći budućnosti tenisa. Nećemo imati Đokovića za 20-30 godina, ali neka nova djeca bi trebala braniti trobojnicu. Hvala što ste uvijek uz Srbiju", poručio je Vučić.

Nakon uvodnih hvalospjeva predsjednika, riječ je preuzeo Đoković.

"Hvala na dobrodošlici. Htio sam se vidjeti s Vama kao građanin Srbije i zahvaliti na podršci, kao i svim institucijama za vrijeme nemilih događaja u Australiji. Iako sam bio u pritvoru, nisam se osjećao usamljeno. Imao sam podršku obitelji, prijatelja i cijelog srpskog naroda. Puno ljudi iz cijelog svijeta su mi pokušavali osobnim i javnim putem olakšati neočekivani boravak u Australiji. Niste imali obavezu da mi pružite podršku, ali želim da znate da osjećam veliku zahvalnost što ste se zauzeli za mene i sebe stavili u kompromitirajuću situaciju", rekao je Đoković pa nastavio:

"Cijenim to i poštujem. Dugo ću pamtiti sve to i moja veza i odnos prema srpskom narodu jačaju iz dana u dan. Okolnosti koje su me zatekle u Australiji su mi bile lekcija i ta veza će biti do vijeka. S obzirom na to da se nisam oglašavao, molim za strpljenje. U narednih sedam do 10 dana ću se obratiti detaljnije o svemu što se događalo u Australiji", rekao je Đoković.

Predsjednik Srbije je za kraj najavio da će najbolji tenisač svijeta igrati na ostalim Grand Slamovima što bi u ovom trenutku značilo i da će se cijepiti s obzirom na pravila koja su na snazi u državama domaćinima.

"Neće vam to reći, ali pobijedit će sve na Roland Garrosu, Wimbledonu i US Openu", zaključio je Vučić.

Linker
17. svibanj 2024 20:46