Roger Federer
 REUTERS/Paul Childs
SVI ČEKAJU LEGENDU

ZALJUBLJENICI U TENIS JOŠ ĆE MALO PRIČEKATI Roger Federer odgodio povratak: Švicarac otkazao sudjelovanje na prestižnom turniru

Piše: Matej KalemObjavljeno: 06. prosinac 2016. 14:55

Švicarski tenisač Roger Federer ipak je odlučio odgoditi povratak na teren barem do Nove godine.

Osvajač 17 Grand Slam naslova nije igrao od kraja srpnja i poraza od Miloša Raonića u polufinalu Wimbledona zbog ozljede koljena. Trebao je nastupiti i na Međunarodnoj teniskoj premijer ligi, ali ipak je odlučio propustiti taj događaj. Očekuje se da će 35-godišnji Federer igrati na Australian Openu u siječnju sljedeće godine.

Osim Federera na Međunarodnoj teniskoj premijer ligi nedostajat će i čitava jedna ekipa koja se povukla zbog financijskih poteškoća organizatora.

- Ove godine imali smo velike izazove i nadamo se da ćemo ih prestići. Uz trenutačnu ekonomsku klimu u Indiji i nesigurnost oko trošenja novaca, objasnio sam situaciju Rogeru i Sereni, rekao je osnivač natjecanja Mahesh Bhupathi.

U trećem izdanju turnira koje se održava od 2. do 11. prosinca nastupaju četiri ekipe u Tokiju, Singapuru i Hyderabadu. U svakoj ekipi nalazi se sedam igrača među kojima će biti samo trojica iz prvih 20 na ATP ljestvici, a to su Kei Nishikori, Tomáš Berdych i Nick Kyrgios.

Linker
03. svibanj 2024 16:51