Damir Krajac / CROPIX
SLAVLJE NAKON PREOKRETA

TEŠKO DA JE MOGAO ZAMISLITI BOLJI POVRATNIČKI DEBI Sammir zaigrao prvi put po povratku i zabio, Dinamo se razgoropadio u nastavku i slomio Makedonce

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. veljača 2017. 18:51

DINAMO - SILEKS 4:1 (Ćorić 36', Hodžić 53', Olmo 88', Sammir 90' / Nedeljković 33')

Dinamo: Zagorac - Matel (od 56. Olmo), Schildenfeld, Perić, Soldo - Moro, Knežević (od 46. Hodžić) - Fiolić, Ćorić (od 46. Sammir), Šitum - Gojak

Sileks: Vujanac, Gligorov, Filipovski, Gučev, Panovski, Mavrov, Timovski, Nedeljković, Filipović, Kalanoski, Ivanov (još su igrali Acevski, Tanusov, Stojčevski)

---------------------------------------------------------------------

Dinamo je na pripremama u turskom Beleku odigrao i posljednju prijateljsku utakmicu te slavio protiv makedonskog Sileksa 4:1. Trener Modrih je izveo postavu: Zagorac - Matel, Schildenfeld, Perić, Soldo - Moro, Knežević - Fiolić, Ćorić, Šitum - Gojak.

Imali su Modri nekoliko prilika već u otvaranju utakmice, ali Gojaku je nedostajalo koncentracije u završnici. Sileks je poveo u 33. minuti kada je zabio Nedeljković, no samo tri minute kasnije Ante Ćorić je izjednačio rezultat.

S po jednim golom na svakoj strani se otišlo na odmor, a u drugo poluvrijeme Dinamo je ušao bez Ćorića i Kneževića, koje su zamijenili Hodžić i Sammir.

Debi je to povratnika Sammira koji je već u 50 minuti iz slobodnog udarca bio blizu gola, ali lopta je otišla iznad prečke. Modri su ipak poveli samo tri minute kasnije kada je pogodio Hodžić.

Ponovno je pokušao Sammir u 62. minuti, no dobro su ga blokirali protivnički igrači. Fiolić je u 80. minuti silovito pucao s ruba šesnaesterca, no lopta je otišla iznad gola.

U 88. minuti na 3:1 povisio je Dani Olmo, koji je u igru ušao u 56. minuti umjesto Matela, a da povratak Sammira bude još slađi pobrinuo se sam Brazilac s hrvatskom putovnicom koji je za konačnih 4:1 pogodio u 90. minuti utakmice.

Linker
18. svibanj 2024 16:52