Cristiano Ronaldo
 REUTERS/Sergio Perez
NEMA VEZE S MESSIJEVIM SLUČAJEM

'TO JE ZA NAS POTPUNO IZNENAĐENJE I POTPUNA NEPRAVDA' Iz Ronaldovog tabora žustro odgovorili na optužbe za utaju poreza

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. lipanj 2017. 00:42

Antonio Lobo Xavier, jedan od odvjetnika Cristiana Ronalda, javno je odgovorio na optužbe koje terete njegovog klijenta za utaju 14.7 milijuna eura poreza u periodu između 2011. i 2014. godine.

"To je za nas potpuno iznenađenje i Cristiano smatra da je to potpuna nepravda. Nije bilo nikakve utaje prihoda i poreza", rekao je Lobo Xavier za portugalsku postaju SIC Noticas.

"Ništa što je zapisano u pravilima i zakonu moj klijent nije prekršio", dodao je Ronaldov odvjetnik.

Madridsko tužiteljstvo Ronalda tereti da je svjesno sakrio dio prihoda vezan uz plaćanje poreza na svoj imidž. Tako se Realova zvijezda našla u sličnoj situaciji u kojoj se ranije našao Lionel Messi koji je zajedno s ocem bio optužen za poreznu utaju od 4.1 milijuna eura u periodu između 2007. i 2009. godine. Rasplet cijelog slučaja je da je Messi ove godine kažnjen s ocem 21 mjesec uvjetnog zatvora, te kaznu od 2 milijuna eura.

Ronaldov odvjetnik tvrdi drugačije, da Ronaldov slučaj nema veze s Messijevim.

"Messijev slučaj i slučaj ostalih igrača su potpuno drugačiji jer oni nisu ništa prijavili. Ronaldo, koji se iznenada našao pod istragom, je prijavio ono što je mislio da mora", dodao je Lobo Xavier.

Linker
04. svibanj 2024 01:18