Ronald Gorsic / CROPIX
IZBIO NA ČETVRTO MJESTO

ŽESTOKI HRVATSKI SUDAR Hajdukovac srušio prijatelja dinamovca i na putu je velikog iznenađenja u Turskoj

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 15. listopad 2016. 23:01

Važnu i vrijednu pobjedu ostvario je Igor Tudor u hrvatskom derbiju kontra Krune Jurčića na jugu Turske. U Adani je Karabukspor svladao domaći Adanaspor s 2:1, čime je Tudorova momčad stigla do iznenađujućeg četvrtog mjesta sa 12 osovojenih bodova.

Jurčičeva Adana je ostala blizu dna, nakon nepotpunog sedmog kola ima pet bodova, isto koliko i Kasimpaša koji predvodi klubove u zoni ispadanja, dva mjesta niže od Adanaspora.

Autoritativno se Karabuk postavio na stadionu Fatih Terim u rodnom gradu turskog izbornika. Od početka je Tudorova momčad diktirala ritam i već u 12 minuti su gosti poveli 1:0 preko Traorea. Slobodni udarac s lijeve strane malo je u skoku dotaknuo stoper Adane, Brazilac Ramos, ali zgoditak je pripisan Traoreu.

Adana je tek nakon 25 minuta izašla iz uskog okvira u koji ju je stavio Karabuk pritiskom na zadnju liniju te čvrstim blokom i oduzimanjem lopte u sredini terena. Ali, čim su malo izašli naprijed ostavili su prostor koji je Tudorova momčad kaznila za 2:0 iz kontre u 35. minuti. Mustapha Yatabare, 30-ogodišnji malijski napadač povukao je sa svoje polovice kontranapad, pred kaznenim prostorom Adane uposlio natrčalog Ermina Zeca koji je sa 17 metara loptu poslao ispod vratara Aykuza.

Unatoč 0.2 na poluvremenu Aykuz je bio najbolji pojedinac domaćina, jer u dva navratara je ispred Yatabarea spasio svoju mrežu u matnim situacijima. U nastavku je Adana dobila sredinu terena, ali ništa više. Skromna kreacija, te puno igrača na malom prostoru rezultirali su konfuznom igrom koja nije pružala ozzbiljen opasnosti po vratara gostujućeg čuvara mreže Sahina.

Mogao je u 75. sudac Urgul pokazati na bijelu točku za Adanu, ali uradio je to sedam minuta kasnije u doista benignoj situaciji kada je kontakt domaćeg Derelia i gostujućeg beka Aslantasa okarakterizirao prekršajem za kazneni udarac.Tudor je pobjesnio, tražio je žuti karton za simuliranje napadača "narančastih", ali dobio je pogodak iz jedanaesterca u 82. minuti za 1:2 i nemirnu završnicu. Međutim brazilski veznjak Renan brzo je dobio drugi, isključujući, žuti karton i time je ugasio ambicije domaćina. Adana neuvjerljiva sa šest Brazilaca, ali i manjkom kvalitete, dok Karabuku brzi afrički tandem Yatabare-Traore i dobra "rumunjska veza" Latovlevici-Tanase na lijevoj strani stvaraju prevagu.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
24. svibanj 2024 02:39