Paun Paunović/CROPIX
FINALE KUPA

Tudor se protiv Lokosa vraća starom sustavu igre: 'Možda je bolje ništa ne dirati do ljeta'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 07. svibanj 2013. 15:36

Igor Tudor na sastanku s novinarima dan prije finala Kupa rekao je kako je svjestan svih problema i nedostatak koji su se vidjeli u porazu protiv Splita u subotu.

- Bio bih glup da ne priznam i ne vidim što se dogodilo. Moj je isključivi zadatak izvući rezultatski maksimum, jer pred nama je veliki finale protiv Lokomotive. Podsjetio bih da se igraju dvije utakmice i da smo maksimalno skoncentrirani da pokušamo osvojiti trofej. Ništa neće biti riješeno odmah sutra, ali mi ćemo dati sve od sebe. Lokomotivu moramo uvažavati jer kada je netko drugi na tablici, onda to nije slučajnost. Po ljestvici bi se reklo da su oni bolji od nas, a slučajnost da ih mi zaskočio može se desiti u Kupu.

Tudor je ponovio kako ne bi želio unaprijed govoriti o sustavu i sastavu igre, ali je dao naslutiti da bi se mogao vratiti na formaciju s četvoricom pozadi i privremeno odustati od svojih zamisli i rošada.

- Moramo odabrati najbolje igrače za pojedina mjesta, možda je stvarno bolje neke novosti probati uigrati tek od ljeta, a sada izvući maksimum iz postojećeg stanja.

Pitali smo ga što kaže na izjavu kolege Ivkovića da je Hajdukova veličina priča za malu djecu?

- On sigurno misli na ovaj trenutak, na naš igrački kadar, i to je realnost. Svi bismo voljeli da u Hajduku igraju Vujović i Slišković, ali tako nije. Ipak vjerujem da imamo dobrih igrača koji će odgovoriti i parirati jednoj Lokomotivi koja je dobra momčad i ima dobrog trenera.

U Hajduku će nedostajati Milić koji ima upalu limfnih čvorova, a u konkurenciju se vraćaju Maglica i Kiš. Hajduk će večeras krenuti u karantenu, u hotel President u Solinu.

- Atmosfera je odlična, baš odlična! Okrenimo se finalu, to je praznik nogometa, od nas se očekuje trofej, makar je Lokomotiva momčad koja je bolje plasirana.

Linker
03. svibanj 2024 16:06