Reuters / Stefan Wermuth Livepic
PRSTE K SEBI

U BAYERNU SU BIJESNI, PRIJETE SE FIFOM ZBOG - LEWANDOWSKOG Šuljanje Engleza oko jednog od najboljih svjetskih napadača isprovociralo je Bavarce

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 23. lipanj 2017. 20:00

Glasine i napisi u medijima često prođu bez ikakvih reakcija. Međutim, jedna priča Daily Mirrora povisila je ionako visoku temperaturu u Münchenu, pa su iz Bayena odaslali jasnu poruku.

- Robert Lewandowski ima ugovor s Bayernom do 2021. godine i nedavno ga je produžio. O prodaji Roberta Lewandowskog niti u jednom trenutku nismo razmišljali, ne pregovaramo niti s jednim klubom, niti ćemo pregovarati - stoji u priopćenju odaslanom u eter Sky televizije. U spomenutom obraćanju javnosti poslali su jasno upozorenje svima.

- Ukoliko drugi klubovi pokušavaju pregovarati s igračem koji ima dugogodišnji ugovor s nama, riskira FIFA-inu kaznu! - dodali su Bavarci.

Što je to tako naljutilo čelne ljude Bayerna? Svakog ljeta ista priča, Robert Lewandowski, sigurno jedan do tri najbolja svjetska napadača u ovom trenutku, zanimljiv je mnogim klubovima. Posljednji koji se dovede u vezu s njime su Chelsea i Manchester United.

Prvak Engleske traži zamjenu za Diega Costu, kojeg se Antonio Conte odrekao putem SMS poruke, a poljski kapetan bio bi i više nego dostojna zamjena. Sa 28 godina Lewandowski je u naponu snage, sjajni strijelac u netom završenoj sezoni zabio je 30 pogodaka u prvenstvu, no naslov najboljeg topnika preoteo mu je Borussijin Aubameyang, koji je postigao jedan više.

- Nikada ga nisam vidio tako razočaranog. Kasnije mi je rekao kako je očekivao da će trener Ancelotti apelirati na suigrače da mu pomognu osvojiti naslov najboljeg strijelca lige, ali nije, a ni suigrači mu nisu dali potrebnu podršku - nedavno je izjavio Maik Barthel, zastupnik Lewandowskog.

Upravo je ta priča i potaknula nagađanja o nezadovoljstvu poljskog napadača, koji je u dresu Bayerna odigrao 147 službenih utakmica i zabio 110 pogodaka. Naime, posljednji dio sezone 28-godišnji napadač igrao je pod injekcijama zbog ozlijeđenog ramena, pa je očekivao pomoć u obrani titule najboljeg strijelca.

- Više nisam razočaran, ali odmah nakon utakmice stvarno me boljelo što mi suigrači nisu pružili podršku. Bio sam čak i ljutit te stvarno razočaran - objasnio je Lewandowski u poljskim medijima.

Britain Football Soccer - Arsenal v Bayern Munich - UEFA Champions League Round of 16 Second Leg - Emirates Stadium, London, England - 7/3/17 Bayern Munich's Robert Lewandowski celebrates scoring their first goal with teammates Reuters / Stefan Wermuth Livepic
REUTERS

Međutim, kako Ćiro Blažević kaže “kada sam tužan pogledam svoj bankovni račun”, tako se i poljski napadač može smiriti nakon što mu svakog mjeseca sjedne više od 1,2 milijuna eura. Njegov novi ugovor do 2021. u Bayernu donosi mu godišnje 15 milijuna, čime je najplaćeniji igrač Bavaraca. Međutim, nije ovo prvi put da njegov zastupnik potakne priču o nezadovoljstvu. Činio je to i u Borussiji, bilo je tako i prije dva ljeta u Bayernu. Jasno, u pozadini svega je novac.

No, koliko god zov s Otoka bio primamljiv, klub iz Münchena nije spreman odreći se najboljeg strijelca, koliko god Lewandowski, ali još više njegov zastupnik, osluškivali tržište. Pred njim su još četiri godine ugovora s klubom koji svake godine spada u najuži krug favorita za osvajanje Lige prvaka. Jednom je bio nadomak nje, ali te 2013. ispriječio se upravo Bayern. koji je dobio Borussiju D.

Sportski motiv, dakle, postoji, uostalom, i nezadovoljstvo nakon što nije obranio titulu najboljeg strijelca Bundeslige pokazuje da mu motiva ne nedostaje. A novac ionako teče u velikim količinama, euro više-manje neće ga učiniti sretnijim nego što je sada. Nedavno je postao i otac, 4. svibnja rodila se mala Klara. Nova sezona donosi nove izazove, Bayern stremi najvišim ciljevima, a njegovi pogoci trebali bi jamčiti uspjehe, ne samo na domaćim travnjacima, nego i u Europi.

Linker
06. svibanj 2024 18:39