CROPIX
ISTOK ĆE BITI PUN

U PUNOM STANJU PRIPRAVNOSTI! ZAGREBAČKA POLICIJA NA NOGAMA Utakmica visokog rizika: Torcidin pohod na Kranjčevićevu, kazne ih neće pokolebati

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 17. ožujak 2017. 15:31

Torcida je pozvala sve navijače Hajduka da u što većem broju dođu na današnje gostovanje u Kranjčevićevoj ulici protiv Lokomotive.

Nema sumnje da će istočna tribina Zagrebova stadiona biti dobro ispunjena budući da Hajdukovi navijači nemaju pravo gledati dvije iduće domaće utakmice. Odluka je to disciplinskog suca Prve HNL Saše Pavličić-Bekića zbog brojnih ispada navijača na derbiju s Rijekom u prošlom kolu prve lige, od kojih je najteži ulazak navijača na teren sa željeznom šipkom i pokušaj napada na suca. Hajduk je kažnjen i novčanim iznosom od 80 tisuća kuna. Zbog propusta u organizaciji susreta, upada navijača u teren i pirotehnike Hajduk je kažnjen s 30 tisuća kuna, a zbog rasizma drugom kaznom od 60 tisuća kuna. Stoga je određena jedinstvena kazna od 80 tisuća kuna.

Osijek, 050317
Stadion Gradski vrt. 
MAXtv Prva liga 23. kolo, utakmica izmedju Osijaka i Hajduka. 
Na fotografiji: bakljada Torcide.
Foto: Emica Elvedji / CROPIX
Foto: Emica Elvedji / CROPIX

Stoga je Torcida prigodnom pjesmom na Facebooku pozvala na što masovniji posjet najavivši da ih kazne neće pokolebati. Puno će navijača pohitati iz Splita i Dalmacije put Zagreba, ali će sigurno biti i onih iz metropole koji su također brojni. Njihove poteze i brojnost ipak je teško predvidjeti...

Utakmica u Kranjčevićevoj svrstana je u kategoriju utakmica s visokim rizikom, stoga je za očekivati da će redarska služba i policija biti u punom stanju pripravnosti. To je odluka Miroslava Markovića, povjerenika za sigurnost Hrvatskoga nogometnog saveza koji je donio takvu procjenu kako bi se mjerodavni organi pripremili za dolazak Torcide u Kranjčevićevu.

Linker
28. travanj 2024 01:55