REUTERS
PRAVI POSAO

UPRAVO TAKAV VOĐA TREBA HAJDUKU Bivši trener progovorio o najvećem pojačanju Bijelih ove godine: 'Njegov dolazak je velik dobitak za klub'

DAMIR BURIĆ Bivši Hajdukov trener pun hvale za moćnog zadnjeg veznog koji se vraća na Poljud
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 01. lipanj 2017. 20:02

Josip Radošević pred vratima je Hajduka kao prvo ovoljetno pojačanje Bijelih za novu sezonu. Pregovori su praktički riješeni, a sad se još čeka službena objava kako bi nekadašnji zadnji vezni splitske momčadi ponovno došao na Poljud, odakle je otišao 2013. godine u Napoli za tri milijuna eura. Još dok je bio u Hajduku, sa 18 godina debitirao je za seniorsku reprezentaciju kod izbornika Igora Štimca, a u prvu momčad Bijelih uvrstio ga je tadašnji trener Mišo Krstičević.

Potreban profil

Istovremeno, bio je član mlađih selekcija Hrvatske i igrač predodređen za velike stvari, što je transfer u Napoli i dokazao. Činjenica je da se na San Paolu nije naigrao, nego je morao na posudbe, u Rijeku i Eibar, a onda je prošle sezone s Talijanima raskinuo ugovor te otišao u redove Red Bull Salzburga kao slobodan igrač te s klubom, pred kojim je još danas finale Kupa s Rapidom, osvojio titulu prvaka.

Ipak, iz Salzburga su još tijekom ovoga mjeseca plasirali vijest da ne žele s njim produžiti ugovor, pa se u igru uključio Hajduk koji prati svoje nekadašnje igrače.

Odigrao je Radošević preko vikenda, po svemu sudeći, posljednji susret Bundeslige, a njegov novi/stari klub će uskoro biti Hajduk gdje ga već čeka dres s brojem 14.

Trener Hajduka iz pretprošle sezone Damir Burić, od početka ove godine je trener Admire s kojom je u Bundesligi završio na diobi petoga mjesta što je fantastičan uspjeh budući da je njegova momčad sastavljena mahom od mladih domaćih igrača, a radeći u Austriji susretao se s Radoševićem.

- Njegov dolazak u Hajduk bit će veliki dobitak za klub, budući da mu je taj profil igrača potreban. On može jako dobro igrati u svim segmentima - od defenzivnog dijela, presinga i stvaranja igre. Ima odličan udarac i dolazak iz drugoga plana, te je jako opasan po vrata protivnika. Osim toga za svoje godine ima jako puno internacionalnoga iskustva, mlad je i naš igrač, ponikao u Hajduku - veli nam Burić, koji je u Splitu na odmoru nakon završenog prvenstva.

Hajduk na tim pozicijama ima Jeffersona i Savvasa, no, po svemu sudeći, jedan od njih bi zbog dolaska Radoševića mogao otići. Nema još naznaka hoće li se ići u otkup ugovora Savvasa za kojeg treba platiti 50 tisuća eura, a za Jeffersona, koji je pod ugovorom još jednu sezonu, moglo bi se utržiti nešto na račun odštete...

Može biti vođa

Dakle, Radošević bi mogao biti novi lider sredine terena novog Hajduka...

- U svakom slučaju on je dobro pojačanje. Sve ovisi na koji će se način igrati, no on zbog svojih karakteristika i pozicije u momčadi može biti vođa na terenu. Salzburg je jako dobra momčad, oni su u Austriji iznad svih ostalih, a nakon ispadanja od Dinama u kvalifikacijama za Ligu prvaka u kojima nisu imali sreće, jako su se podignuli.

Odgovorio je Burić na pitanje - je li dobra stvar za Hajduk povratak bivših igrača...?

- Uvijek treba gledati koji igrač, kad i u kojim godinama dolazi, je li to na zalasku karijere. Što se Radoševića tiče, pred njim je karijera, još je mlad, a Hajduk može na njemu i zaraditi.

Zbog obveza u svom novom klubu, nije Burić puno stigao pratiti zbivanja u Hrvatskoj ligi da bi dao komentar kakav mu se Hajduk čini u sezoni nakon njegova odlaska...

- Nezahvalno mi je govoriti bilo što budući da sam bio koncentriran na svoje obveze i pratio sam površno. Ne znam jesam li jednu utakmicu uspio pogledati do kraja. Jednostavno nisam stigao zbog treninga i utakmica, obveza praćenja juniora i ostalih mladih momčadi, jer klub dolaskom nove uprave i sponzora puno polaže na taj segment. HNL sam slabo pratio, ali vidim da je Rijeka prvak, što je iznenađenje, ali je to dobro za hrvatski nogomet.

Linker
23. svibanj 2024 17:24