CROPIX
PUT IH ZOVE

USAMLJENOG DALMATINSKOG DIVA ČEKA SEZONA U AUTOBUSU Kako su Split i kultni zagrebački kvart zagorčali život Bijelima

Piše: Vedran BabićObjavljeno: 17. lipanj 2017. 22:19

Ispadanjem Splita iz lige, ostankom Cibalije te ulaskom Rudeša, najviši rang našeg klupskog nogometa prilično se centralizirao. Osim Rudeša, iz Zagreba su još Dinamo i Lokomotiva, a možemo im pridodati i Inter iz obližnjeg Zaprešića.

S druge strane, ispod svetog Roka ostao je još samo Hajduk kao jedini dalmatinski predstavnik. A to nije situacija na koju su “bili“ navikli jer je uvijek postojao nekakav Split, Zadar, Šibenik ili netko četvrti davnih dana. A sada je Hajduk ostao sam, na vjetrometini.

Jedini južnjaci Kao takav, Hajduk će u novoj sezoni najviše proputovati od svih naših prvoligaša, ukupno čak 17.500 kilometara, ako računamo putovanje do odredišta i natrag te ga pomnožimo s dva puta koliko će kod svakog suparnika Splićani gostovati.

Zagreb, 021016.
Borongaj. 
Dolazak navijaca Hajduka Bilim vlakom iz Splita na utakmicu Dinamo - Hajduk.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
CROPIX

Budući da je Hajduk jedini klub iz južnog dijela zemlje, Rijeka i Zagreb bit će mu najbliža gostovanja, s tim da će upravo u našoj metropoli Hajduk biti najčešći gost jer će tamo boraviti čak osam puta.

Najteže će hajdukovcima biti kad budu morali putovati na istok zemlje, u Slavoniju na noge Osijeku i Cibaliji u Vinkovce. Kad je riječ o takvim putovanjima, uvijek je dilema ići kroz Hrvatsku ili “sjeći“ kroz BiH. Uglavnom se tu bira put po Hrvatskoj pa bi, u tom slučaju, Hajduk samo zbog Osijeka i Vinkovaca na putu mogao provesti zajedno oko 5600 kilometara.

OVJDE PROČITAJTE OPŠIRNIJE

Linker
05. svibanj 2024 01:16