Michael Dalder / Reuters
NAVIJANJE POBIJEDILO NEREDE

UŽAS NIJE TRAJAO, BORDEAUX JE POKAZAO PRAVE NAVIJAČE Pravo lice Hrvatske na tribinama i terenu!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. lipanj 2016. 12:34

Organizatori i španjolska policija očito su ozbiljno shvatili prijetnje hrvatskih huligana. Policija je odmah na početku izašla iz stadionskog tunela i u koloni prošetala ispred tribine na kojoj su bili hrvatski navijači, okrenula se prema njima i zauzela čvrsti gard.

Također, nikad ni na jednoj utakmici dosadašnjeg dijela turnira nismo vidjeli toliko zaštitara na jednoj tribini. Dolazili su i odlazili, penjali se i spuštali po stepenicama, vidjeli smo i mnogo ljudi u odijelima i kravatama, mogli smo pretpostaviti da to ipak nisu bili “huligani s kravatama”, nego oni koji su željeli detektirati one prave huligane i teroriste koji su se najavljivali iz Hrvatske.


Hrvatski navijači jučer su bili sjajni, zapravo to baš i nije potrebno posebno stalno naglašavati. Kad nema terorističkih bandi i rušilačkih huligana tko zna otkuda navođenih, onda navijači u “kockicama” pokazuju svoje pravo lice, prekrasno, srdačno, veselo, dobrodušno...

Kao što su i cijeli dan pokazivali na ulicama Bordeauxa. Nije bilo rasističkih povika, nije bilo baklji, vrijeđanja, tučnjava... Sve je bilo onako kako treba biti kad huliganske budale ostanu u svojim torovima. Pjevalo se, plesalo na tribinama, odzvanjalo je “U boj u boj za narod svoj”, pjevala se “Lijepa li si”, “Moja domovina”, mahalo se šalovima i zastavama. Ako je St. Etienne bio živi užas, onda je Bordeaux popravio sliku. Samo da tako ostane, onda će Hrvatska osim na terenu biti među najboljima i na tribinama!

Linker
04. svibanj 2024 04:33