Foto: Vlado Kos / CROPIX / CROPIX
INTERES IZ INOZEMSTVA

VAŽNI IGRAČI OSIJEKA SELE U SUSJEDSTVO? Javio se klub-partner, dolazi li do osipanja momčadi koja je oduševila Hrvatsku?

Piše: Darko RužićObjavljeno: 05. lipanj 2017. 15:26

Kadrovska križaljka igračkog kadra Bijelo-plavih za iduću sezonu popunjava se u tišini i bez pristupa znatiželjnih medija. Do početka priprema, sve govori tome u prilog, neće se ništa doznati. Ono pak što je procurilo u javnost, o postignutom dogovoru, ne i službeno potpisani ugovorima, s Grezdom i Bočkajem nije bilo planirano.

Naljutilo je to Osijekove klupske čelnike, ali natrag se više ne može. U nekom budućem vremenu stoga će pregovori s igračima biti obavijeni još većim velom tajne nego što su bili do sada.

Sp
Foto: Jakov Prkic / Cropix / CROPIX

Petrović luta Europom

No, ako ništa drugo, onda je bar sportski direktor Alen Petrović u posljednje vrijeme lako dostupan. Makar, osim poneke pošalice, na koje je uvijek spreman, da baš ne ostanemo bez neke izjave, evo one uobičajene.

- Ništa, još ništa, čim nešto zgotovimo, obavijestit ćemo novinare - kazao je Petrović.

A juri uzduž i poprijeko. Uglavnom srednjom Europom. Gdje god se igra neka utakmica, eto i njega tamo. Ali u trag mu se ući pri tome ne može. Bio je ovih dana ‘negdje’ u društvu i s trenerom Zoranom Zekićem. Ali s kojim su ciljem bili na putu i gdje, e to vjerojatno znaju samo oni. Jedno je, međutim, sigurno. Gdje god se u kojem god klubu pojavi igrač kojeg bi se moglo angažirati, a za njega postoji interes ne jednog već više klubova, eto i Osijeka u igri. Razvidno, prvoligaš s Drave je ozbiljan igrač u prijelaznom roku i konkurentan svakom, spreman za nadmetanje i borbu za pobjedu u realizaciji nekog željenog transfera. Uostalom, bili su i Bočkaj i Grezda zanimljivi nekim klubovima, a izabrali su Osijek koji očito ima opipljive argumente.

U trenutku kada trener Zoran Zekić u potpunosti popuni roster svoje momčadi za novu sezonu, izvjesno je da će neki moći sreću potražiti negdje drugdje.

Dio međusobnog posla

A dio njih bit će u poslu razmjene s mađarskim klubom partnerom kojem su vlasnici isti ljudi koji vode i prvoligaša s Drave, odnosno Puskas Akademijom. Vratio se Puskas u prvu ligu i trebaju mu pojačanja. Stoga će neki dosadašnji Bijelo-plavi ovog ljeta otići u predgrađe Budimpešte i nastaviti karijeru ili kao punopravni članovi profesionalnog pogona Puskas Akademije ili pak kao posuđeni iz Osijeka. Dio je to posla koji međusobno odrađuju dva kluba nakon što je definirano da Ukrajinac Dmitro Lopa nakon isteka posudbe potpiše ugovor s Osijekom.

E, sad, tko će u Puskas Akademiju, to je nepoznato iako se pročulo da bi Mađari su svom klubu rado vidjeli Nikolu Matasa, Josipa Kneževića i Aljošu Vojnovića. No, njima to još nitko nije naznačio. Ali, gdje ima dima, ima i vatre…

Linker
03. svibanj 2024 17:28