Cropix/Paun Paunović
KONAČNO RJEŠENJE

VEČERAS PADA VELIKA ODLUKA NA POLJUDU Cijeli Split bruji o jednom imenu, sve drugo bilo bi veliko iznenađenje

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 14. svibanj 2016. 13:35

Aljoša Bašić u današnji drugi, završni, krug izbora za predsjednika Uprave Hajduka ulazi kao najveći favorit. Tako se može naslutiti po informacijama “s terena”, no jasno je da treba pričekati večernje sate subote kada je planirana službena objava Nadzornog odbora s odgovorom na pitanje tko je nasljednik Marina Brbića na mjestu predsjednika Uprave Bijelih.

Što Bašiću daje ulogu prvog favorita? Uz činjenicu da je od jeseni 2012. uspješni voditelj marketinga na Poljudu, što znači da najbolje poznaje kako funkcionira Hajduk na dnevnoj bazi, pridodaje se i spoznaja da ima podršku navijačkih udruga i veterana splitskog kluba.

Bašić se najavljivao i kao privremeni predsjednik nakon što je smijenjen Brbić početkom travnja, međutim već tada je 41-godišnji diplomirani inženjer pomorskog prometa najavio kako ima veće ambicije od privremenog vođenja Hajduka. U tri i pol godine provedene na Poljudu očito je shvatio kakav je potencijal Bijelih i to će danas prezentirati nadzornicima na razgovoru u Poljudu.

Ostali se još nadaju

Dapače, Bašić ima dulji staž od nadzornika koji su u aktualnom sazivu izabrani prošloga ljeta, stoga je razvidno da će Bašić imati o čemu porazgovarati s čelnim ljudima kluba.

Ali, nije Bašić jedini kandidat s kojim se danas (subota) obavljaju završni razgovori. Prvi je favorit Bašić, ali i ostali se nadaju. Prvenstveno Igor Garača, 35-godišnji direktor iz Hrvatske pošte kojeg se drži favoritom zagrebačkog ogranka Društva prijatelja Hajduka. Iz solinskog AD Plastika stiže 50-godišnji Toni Štambuk, a iz Osijeka 34-godišnji Ivan Kos, predsjednik Uprave poduzeća Opeka d.d. To je kvartet koji se nada, ali samo jedan prolazi. Tko je taj? Cijeli tjedan Split bruji o tome da je Bašić novi predsjednik, da bi sve ostalo bilo veliko iznenađenje.

Nakon drugog razgovora večeras čekamo konačni odgovor, znat ćemo je li se dogodilo iznenađenje ili je favorit prošao prvi kroz cilj. Premda je 22. svibnja bio najavljen kao datum promocije, požurili su na Poljudu, pa se broje zadnji dani mandata privremene čelnice Marijane Bošnjak. U njenu fotelju uskoro sjeda predsjednik kojeg čeka napravljena dubinska analiza i trogodišnji ugovor s primarnim zadatkom podizanja posrnulog nogometnog diva velike tradicije.

Linker
05. svibanj 2024 17:25