Slaven Bilić / John Sibley / REUTERS
KAMO ZA VIKEND

VELIKI DERBIJI Slaven Bilić liječi rane kod Guardiole, Subašić na velikom ispitu protiv prvaka

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 27. kolovoz 2016. 13:21

1) Dokle je stigla Kloppova revolucija?

Na startu Premiershipa nokautirao je Arsenal na Emiratesu i odmah u sljedećem kolu kompromitirao učinak porazom kod Burnleyja. Dokle je dogurao Jürgen Klopp u pokušaju da Liverpool pretvori u izazivača za naslov, sad kad je doveo pojačanja po vlastitom ukusu, a na obzoru nema europskih obveza, još uvijek nije najjasnije.

Bit će vjerojatno nakon gostovanja na White Hart Laneu, gdje “redse” dočekuje formirana i kadrovski ojačana Pochettinova momčad. Nju “punuditi” neće uvrstiti u prvi red favorita za šampiona jer su u međuvremenu na ovaj planet sletjeli Guardiola, Mourinho i Conte, ali s Kaneom, Alijem, Llorisom i društvom na okupu Tottenham na papiru izgleda kao tvrda, možda i pretvrda kost za Liverpool.

Tottenham - Liverpool (subota, 13.30)

2) Pepov prvi ozbiljan test

Guardiola je na Etihadu bez većih problema svladao premierligašku početnicu, malo nabildao samopouzdanje momčadi pobjedama protiv Steaue, ali i vlastiti autoritet svlačionici otpisom Joea Harta. City bi trebao nastaviti uzlaznom putanjom, ali neće biti senzacija ako mu Slaven Bilić u nedjelju podmetne nogu. Oprostio se hrvatski trener od Europske lige s kombiniranim sastavom i premda je kraj dvoboja s Astrom dočekao “bijesan i frustriran”, raspoloženje će se promijeniti s prvim velikim skalpom. Bilićeva impresivna kolekcija važnih zvjerki uključuje i Man City, prošle sezone “čekićari” su osvojili Cityjev stadion 2-1 pobjedom. Vjerojatno najuzbudljivija utakmica vikenda.

Manchester City - West Ham (nedjelja, 17)

3) Kramarić protiv “novog plemstva” Bundeslige

Dinamo je apsolvirao Red Bull, a u subotu novu bundesligašku sezonu Andrej Kramarić otvara s ambicijom da uzme mjeru mlađem bratu kluba iz Salzburga. Striktna pravila njemačkog nogometa, model “50-1” koji favorizira navijače kao suvlasnike klubova, bacala su klipove pod kotače ambicioznom projektu smještenom u Leipzig. Klub se, za početak, nije smio nazvati franšiznim imenom Red Bull pa je doskočio problemu nazivom RasenBallsport. Doživljavaju kao predstavnikom “novog plemstva”, bahatim bogatašem, ali i prijetnjom na duge staze jer RB Leipzig želi u Ligu prvaka. Hoffenheim je napustio ponajbolji strijelac Voland...

Hoffenheim - RB Leipzig (nedjelja, 17.30)

4) Suba se riješio Ibre, ali ne i problema

Danijel Subašić je ovjerio ulaznicu za Ligu prvaka, a u nedjelju će saznati koliko vrijede dionice Monaca u utrci za vrh francuske lige. U goste dolazi renovirani PSG, dobra vijest je da više nema “Ibre”, ali napad Cavani, Di Maria, Moura, Pastore nije nešto čemu bi se vratari trebali radovati.

Monaco - Paris St. Germain (nedjelja, 20.45)

Linker
30. travanj 2024 23:27