Bongarts/Getty Images
POHVALE MALOG ZELENOG

VELIKI DIEGO MARADONA ODUŠEVLJEN VATRENIMA 'Hrvati su moji favoriti, ali jedna me stvar zanima'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. lipanj 2016. 13:00

Cijela Europa drhti od odlične Hrvatske, igre Vatrenih oduiševile su (gotovo) sve europske uglednike, ali kada pohvale stignu od jednog od Najvećih, Diega Armanda Maradone, onda to vrijedi još i više...

"Gotovo svi velikani nalaze se na jednoj strani ždrijeba, što znači da se na drugoj strani otvara velik prostor. Prostor u kojem se nalazi i Hrvatska", započinje Mali zeleni svoju kolumnu za Times of India.

"Hrvatska i Portugal? Hrvati su iznimno živahni, što su pokazali protiv Španjolske. Remizirali su nakon vodstva 2:0 u utakmici prije, pa primili rani gol od branitelja naslova, što ih je moglo slomiti, ali način na koji se Hrvatska vratila i pobijedila, bez najvećih zvijezda u momčadi Modrića i Mandžukića, daje do znanja koliko su čvrsti, odlučni i sposobni! Hrvati su taktički čvrsti kao većina europskih momčadi, no posebnost te grupe je njihova ubitačna kontra i otvaranje nakon samo nekoliko dodira lopte!", tvrdi Diego.

Hrvatska - Portugal

Kako ćemo proći, čemu se nadate, što sanjate?

Još jedna pobjeda na putu do finala

Ronaldo će proigrati baš protiv nas, crno nam se piše

Bit će čupavo - odlučivat će sitnice

"Protiv Portugala bi moglo biti drugačije, pogotovo ako Ronaldova momčad odluči igrati defenzivnije i čekati kontre, što je vrlo izgledna situacija. Hrvatska će si u tom slulčaju mora kreirati prostor i otkriti plan B. Imaju li ga? S Modrićem i Rakitićem u vezi, to se od njih očekuje. Ova momčad nema onaj žar iz 1998., ali vrlo je visoko taktički disciplinirana, ima visoku razinu momčadske igre i odlučnosti. Iskustvo mi govori da su to velike i važne stvari uoči nokaut faze."

Otkrit će Diego još nekoliko sitnica i o Portugalu:

"Portugal je previše ovisan o Cristianu Ronaldu. Bio je briljantan protiv Mađarske, ali taktički lukavi Hrvati pobrinut će se da ne dobije puno lopti. Morat će se kretati okolo i šanse Portugala ovise o tome koliko će biti uspješan u tome. Portugalci moraju i začepiti rupe u vezi i obrani, jer pogreške ondje mogu dovesti do ispadanja. Da, Hrvatska je favorit!", zaključuje Maradona.

Linker
05. svibanj 2024 22:58