Niko Kranjčar (lijevo)
 Ian MacNicol/Getty Images
MOTIVIRAN I ŽELJAN IGRE

VELIKI POVRATAK KRANJČARA NA EUROPSKU SCENU 'Reprezentacija mi je u krvi, želim se vratiti'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. srpanj 2016. 18:22

Niko Kranjčar će u redovima Glasgow Rangersa pokušati nadoknaditi izgubljeno vrijeme. U razgovoru za The Sunday Post Kranjčar je priznao kako mu transfer u Dinamo Kijev i nije bio najpametniji potez. A Daily Record piše kako je ovaj 31-godišnji hrvatski veznjak prošle četiri godine praktički 'nestao s radara europskog nogometa'.

Nakon odlaska iz Tottenhama 2012. godine započela je njegova silazna putanja, a i sam Kranjčar je toga svjestan.

"Nisam sretan s dvije, tri posljednje godine svoje karijere što se tiče postignuća. Nažalost, odlazak u Dinamo Kijev nije bio najbolji potez za mene. To je fantastičan klub, ali između Dinama i mene nije kliknulo, pa ne mogu biti zadovoljan sa sobom u zadnjih par godina. Imao sam par lijepih posudbi u QPR, ali ispali smo, pa sam stoga motiviran da završim svoju karijeru snažno", rekao je Kranjčar, iza kojeg je 81 nastup u dresu hrvatske reprezentacije.

"Jako sam motiviran otkako sam došao u Rangers, upoznao igrače i vidio stil kakvim menadžer želi da igramo, to bi je dalo novo zadovoljstvo igranja nogometa. Svi znamo kako je iza kluba teško radoblje, ali osjećam se zbilja sretnim što ću biti dijelom momčadi koja će vratiti Rangerse gdje pripadaju. Cilj je osvajanje naslova, to mora biti cilj. Zadnji put kada sam se zbilja natjecao za naslov sam igrao u Dinamo Zagrebu ili Hajduku s dvadesetak godina. Mogao bih reći i sa Spursima, ali često bismo samo izblijedjeli".

Što se tiče mogućeg povratka u dres hrvatske reprezentacije Kranjčar je rekao: "Za mene je stvar časti igrati za reprezentaciju, to mi je u krvi. Ako opet dobijem poziv bit ću najsretniji čovjek na svijetu. Ali zasad o tome ne razmišljam i moj je cilj napredovati..."

Linker
30. travanj 2024 13:50