Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX / CROPIX
FALI JOŠ SAMO POTPIS

VELIKI UDARAC ZA HAJDUK! Barem 20.000 navijača Bijelih ostalo bez karte zbog Ultre, u Hajduku procijenili - gubitak je golem!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. lipanj 2017. 20:02

Službene odluke o europskom otvaranju sezone u Dugopolju još uvijek nema, ali navijači su osjetili što se sprema, stoga su u utorak ujutro pohrili na Poljud kupiti pretplate. U dugim redovima po vrelom splitskom suncu čekalo se više od pola sata jer dobro znaju navijači Bijelih tko je mogao ući na stadion Hrvatskih vitezova prije dvije godine kontra estonskog Sillamaea - samo pretplatnici!

Ivan Kos još se nije oglasio, ali i bez njegove objave sve je jasno: Ultra se održava na Poljudu od 14. do 16. srpnja, čeka se samo potpisivanje ugovora između Grada Splita i organizatora Ultre.

Nije realno očekivati da će se Ultra izmjestiti s Poljuda, prevelik je novac u pitanju za Split, za čitavu Županiju. Ali iz Hajduka su, dobivši najvjerojatnije Levskog u ždrijebu za 2. pretkolo europskih kvalifikacija, namirisali izgubljenu zaradu. Računali su u Hajduku da bi otvaranje nove sezone - koje, po tradiciji, uvijek ima golem odaziv - pogledalo između 20 i 25 tisuća gledatelja.

Joško Ponoš/HANZA MEDIA

S druge strane, Dugopoljski “mali Wembley” ima kapacitet od 6.200 mjesta, ali za europsku utakmicu u kojoj i gostima treba dati 5% ulaznica za njihove navijače i kada se treba stvoriti sigurnosna zona koja odvaja suparničke skupine navijača, onda kapacitet dugopoljskog zdanja za domaće navijače padne na približno 4.500 mjesta. Zato u Hajduku kalkuliraju s gubitkom od 2,5 milijuna kuna, koliko bi zaradili da se igra na Poljudu.

Je li zarada baš toliko velika, bi li zaradili manje, ili, možda, više, sve su to hipotetička pitanja, ali jasno je da je dugopoljski stadion premalen za želje Hajdukovih navijača. I za financijske ambicije Hajduka. kako će Bijeli naplatiti izgubljenu zaradu? To je pitanje na koje nema odgovora. Na Poljudu su svjesni da će zbog “više sile” morati u Dugopolje, ali i to preseljenje ima svoju cijenu. Triput veću od 100-tinjak tisuća eura, koliko se dosad dobivalo iznajmljivanjem poljudskog stadiona.

Linker
01. svibanj 2024 08:00