UK OUT-ELECTRONIC IMAGE/AFP / AFP
VELIKA GESTA

VELIKI ŽUTI SE POKLONIO SuperSlavu: 'Da nije bilo tih pet godina, vjerojatno nikada ne bih postao trener. Bilić je faca...'

Robert Prosinečki je u velikom nedjeljnom intervjuu za Sportske novosti otkrio što je bilo presudno u njegovoj odluci da postane trener, pri čemu je dao veliki kompliment prijatelju i bivšem suigraču Slavenu Biliću.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 16. listopad 2016. 16:33

Tko je trenerski uzor Roberta Prosinečkog?

- Iskreno, uzimam svaki dan od svakog trenera ono što mi se svidi, ono što je najbolje. Za mene su gluposti kada čujem da netko ne uzima nešto od drugoga. Imao sam sreće što su me kao igrača trenirali neki vrhunski treneri i naravno da koristim situacije koje su oni dobro rješavali, pa čak i stvari poput šale, priče ili čega već... To je normalno, čovjek uči svaki dan.

Pet godina ste bili u vatrenom stožeru Slavena Bilića?

- Da nije bilo tih pet godina, vjerojatno nikada ne bih postao trener. Kako sam tu radio, tako sam se sve više dovodio u situaciju da bih i ja nešto probao. Bilić je sjajan tip, odličan trener, uspio je u Premiershipu. Hej, kada je to zadnji naš trener radio u Engleskoj? Bilić je faca...

Što pamtite iz tih pet godina?

- Austriju i Europsko prvenstvo. Igrali smo sjajno, imali smo podršku cijele države, imali smo i polufinale u džepu, a onda je uslijedio šok... Šteta, tada smo bili sjajni.

Uspio je i Zvonimir Boban.

- Šteta što je morao van da pokaže kako mu je mjesto u nogometu. Nisam sumnjao u njega, Boban je jako inteligentan, a kada se nečega primi, tu puštanja nema.

CIJELI INTERVJU MOŽETE PROČITATI U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Linker
02. svibanj 2024 03:05