REUTERS
DERBI O KOJEM SE PRIČA

VIDEO: BARCELONI OVO NITKO NIJE NAPRAVIO PUNIH 12 GODINA Pogledajte fantastičnu akciju Madriđana i gol kakav inače zabija Barca

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 15. listopad 2017. 11:28

Barcelona je u 8. kolu Primere prvi put ove sezone prosula bodove, Atletico je na Kraju u Madridu odnio jedan bod (1:1), a da će se derbi pretvoriti u vatromet bilo je jasno već u prvih desetak minuta.

Messi je već nakon 30 sekundi kombinirao sa Suarezom te zamalo promašio mrežu dok je na drugoj strani dvije briljantne obrane upisao Ter Stegen, obje na račun Antoinea Griezmanna (8,9).

Ipak, akcija o kojoj se priča dogodila se u 21. minuti - Carrasco je pronašao Saula Nigueza, a ovaj s dvadesetak metara odlično desnom nogom pogodio mrežu za erupciju slavlja na tribinama.

No, golu je prethodila akcija od čak 18 dodavanja, što Barceloni, izvukli su stastičari podatke, nitko nije napravio još od 2005. godine.

Obično na ovakav način zabija upravo Barca, koja se jučer mučila u šumi crveno-bijelih dresova redovito posloženih u dvostrukom bloku. Pokušavali su Messi i Iniesta solo prodorima, no brzo bi se našli okruženi s 4-5 domaća igrača, Suarez se već neko vrijeme muči s formom, a teško se inicijativa može očekivati od Rakitića i Busquetsa, posebice Andre Gomesa.

U nastavku je Barca digla ritam, djelomično i zbog personalnih (Roberto umjesto Semeda) te taktičkih (Deulofeu za Iniestu), ali nije bilo preciznosti kod Suareza (56, 80) i Messija (66, 71). Najbliže je pogotku došao Argentinac, no vratnica se ispriječila u 57. minuti kod slobodnog udarca kada je sjajni Oblak već bio svladan.

Ipak, nije Atletico u potpunosti izdržao finalni stisak Katalonaca, Roberto je u 82-oj ubacio za Suareza koji pogađa glavom za konačnih 1:1! Bili su gosti bliže pobjedi, ali...

- Zaslužili smo više od boda obzirom na prilike koje smo imali u drugom poluvremenu - rekao je Urugvajac po završetku susreta u kojem je Rakitić odigrao solidnih 79 minuta.

- Trudili smo se što dulje zadržati loptu u posjedu, no to je teško protiv Barcelone. Čeka nas važna utakmica u Ligi prvaka, a ovaj bod bit će nam dodatan motiv - kazao je strijelac domaćih Saul.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
04. svibanj 2024 08:41