REUTERS
SVIMA JE SVE JASNO, I OPET - ISTO

VIDEO: SLAVEN BILIĆ ODUŠEVLJAVA NOVINARE NA OTOKU I ZNA ŠTO GOVORI 'Golovi koje primamo postat će klasici YouTubea!'

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 11. rujan 2016. 19:25

Nakon ovog poraza osjećam se gore nego kad su me izbacili iz 'X Factora' zbog šmrkanja kokaina - tabloidi su u nedjelju pronašli prikladan šlagvort za muku Slavena Bilića u izjavi Frankieja Cocozze, mladog britanskog rokera i vatrenog navijača "hammersa". Tko je vidio barem isječke s utakmice West Hama i Watforda (2-4), lako će shvatiti aluziju. Putovanje od euforije, lucidnosti i vodstva 2-0 do apatije, mrtvila i teškog poraza, i to sve za samo jedan sat, odvalio je West Ham na Olimpijskom stadionu s kojim zasad teško pronalazi harmoničan odnos.

Na kraju senzacionalne prve sezone u istočnom Londonu hrvatski trener nije samo isporučio rezultat i izgradio imidž ubojice divova, nego je usput afirmirao nove zvijezde natjecanja (Dimitri Payet) i friške reprezentativce (Michail Antonio). Upravo su njih dvojica za pola sata razbucala "stršljene". Pritom je drugi pogodak, prilikom kojega Payet "rabonom" pronalazi strijelca Antonija, kandidat za TV foršpane, ali nakon toga su i zvijezde i reprezentativci i pomoćno osoblje West Hama neobjašnjivo nestali s terena. Obrambeni igrači zapleli su se u seriju pogrešaka kakvih nema ni na ozbiljnijim utakmicama veteranske rekreacije. Iz jedne takve pogreške - komičan nesporazum stopera Collinsa i vratara Adriana - gosti su već do poluvremena izjednačili. "Potpuni nedostatak komunikacije u našim redovima, taj bi gol, nažalost, lako mogao postati klasik YouTubea", čudio se poslije Bilić čija momčad nakon uvodna četiri kola na računu drži samo tri boda.

Priznao je 48-godišnjak da je na putu do svlačionice u poluvremenu razmišljao o ispucavanju kritičkih rafala, ali je onda vidio da su mu igrači već dovoljno blijedi i demoralizirani pa se odlučio za konstruktivni pristup. Nije pomoglo što će klupski kroničari polako to prevoditi kao prve znakove krize. Eliminacija iz pretkola Europske lige nije shvaćena tragično, ali na domaćim frontama od momčadi se očekuje da nastavi u lanjskom stilu.

- Teško je objasniti lakoću kojom primamo golove. S ovakvom obranom definitivno nećemo dobiti puno utakmica u nastavku prvenstva. Zabijamo dovoljno, kreiramo dovoljno, ali previše primamo - dodaje Bilić.

Konfuzne reakcije njegovih obrambenih igrača nisu usamljen eksces u klubu ovih dana. Tijekom subotnjeg meča sporadično su izbijale tučnjave među West Hamovim navijačima. Klub je incidente pokušao pravdati "neuvježbanošću redara", ali na klupskim blogovima pročitat ćete impresije svjedoka s tribina, zgranutih i rasnim uvredama i skandiranjem imena InterCity Firma, zloglasne West Hamove huliganske grupe koja je 70-ih i 80-ih sijala strah po engleskim stadionima.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
03. svibanj 2024 13:15