Screenshot
'RATNICI MEĐU LJUDIMA'

VIDEO: ČAK SU I HRVATSKI NAVIJAČI OSTALI U ŠOKU KAD SE POJAVILA SLIKA MARIJA MANDŽUKIĆA 'Pratim Juve od malih nogu i ne sjećam da se ovo ikad dogodilo

POGLED FANOVA Juventusove pristalice iz Hrvatske oduševljene prizorom iz Torina
Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 24. studeni 2017. 19:55

Kada su pred sami početak utakmice između Juventusa i Barcelone najfanatičniji navijači Bianconera podignuli ogroman transparent na kojem je pisalo “Tra gli uomini i guerrieri” što na hrvatskom jeziku znači “Između ljudi ratnici” a ispod je bila Mandžukićeva slika, malotko je od hrvatskih nogometnih zaljubljenika ostao ravnodušan na ovo veliko priznanje za hrvatskog reprezentativca.

Ako ste uz to još i navijač Juventusa onda se vašoj sreći nije nazirao kraj, a jedan od njih je Sven Šlaković, priznati član Juventus fan cluba “Braća Varglien Hrvatska”.

lznenadilo nas je

- Nažalost, ovog puta nisam bio na utakmici, ne mogu vam opisati koliko mi je žao. Veliko je priznanje ovo za Mandžukića, ali iskreno, ostali smo iznenađeni. Pratim Juventus od malih nogu i zbilja se ne sjećam je li neki igrač “zaradio” tako veliki transparent. Naravno da je bilo transparenta s likovima igrača, ali ovakvih dimenzija i to još na Curvi Sud, gdje su najžešći ultrasi, zbilja se ne sjećam - istaknuo je Šlaković te nastavio:

Dovoljno govori

- Tekstualni dio na samom transparentu govori dovoljno, u slobodnom prijevodu “Ratnici među ljudima”. On je postao simbol igrača koji daje više od sto posto na svakoj utakmici, koji gine za svaku loptu, a to u Italiji znaju cijeniti. Navijači se poistovjećuju s Mandžinim fanatizmom i zato su mu odali počast.

U reprezentaciji je slična priča, čak želi igrati ozlijeđen svjesno riskirajući da bi mogao duže izbivati s terena. No,dojam je da ga se u Hrvatskoj ne poštuje koliko sada u Italiji među Juventusovim pristalicama...

- To je jednostavno tako, otkad znam za sebe je uvijek ista priča. Mi smo specifično podneblje, čitav Balkan je sklon takvom načinu razmišljanja, mentalitet je takav kakav jest. Možda se jednog dana i to promijeni - zaključio je veliki navijač Juventusa Sven Šlaković.

Linker
02. svibanj 2024 06:02