Screenshot: HNTV
RIJEŠENE SVE DVOJBE

VIDEO: DONOSIMO DOKAZ DA JE SVE REGULARNO Najnoviji grafički sustav analizirao i potvrdio – Gorica zasluženo u doigravanju za Prvu ligu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. lipanj 2017. 16:34

U nedjelju počinje završni čin ove nogometne sezone, doigravanje za opstanak ili ulazak u Prvu ligu. Gorica i Cibalia odlučuju o desetom članu elitnog hrvatskog nogometnog natjecanja. Cibalia se iz ponora direktne eliminacije izvadila u posljednjih nekoliko kola, pod vodstvom Mladena Bartolovića, a put Gorice bio je dramatičan do posljednjih minuta posljednjeg kola i utakmice protiv izravnog suparnika, Solina. U Gorici su imali pogrešnu informaciju da Solin nema i neće dobiti licencu za Prvu ligu, čistili su kartone za doigravanje i našli se pred suparnikom koji je jednako priželjkivao promociju.

Gosti iz Solina poveli su u prvom dijelu, imali su i izglednu šansu zabiti i drugi gol, no tri minute prije kraja, mladi Ante Radoš pogodio je glavom za izjednačenje i to je bilo dovoljno Gorici da izbori utakmice protiv Cibalije. No, ostala je mala dvojba je li lopta prešla crtu ili ne. Hrvatska nogometna televizija koja izravno prenosi utakmice Druge lige, riješila je sve dvojbe. HNTV je prvi u Hrvatskoj nabavio sustav za video analizu Viz Libero – kako funkcionira mogli ste vidjeti u emisijama Treće poluvrijeme, ponedjeljkom navečer – a sada je moćni grafički sustav analizirao i situaciju iz Gorice i potvrdio – gol je regularan, Gorica zasluženo ide u borbu za Prvu ligu.

HNTV je u finalu kupa između Rijeke i Dinama prvi puta sustav Libero koristio i u izravnom prijenosu. Glavni urednik HNTV-a, Ivan Blažičko, ne krije zadovoljstvo urađenim:

"Libero je sjajno oruđe kojim se, zapravo, mijenja i način obrade, ali i način komentiranja nogometnih utakmica, pogotovo u studijskoj analizi. U ovih pet, šest kola koliko smo ga koristili znanje, igračko i trenersko Igora Cvitanovića sjajno su došli do izražaja. U Varaždinu sam ja ostao u reportažnim kolima, Domagoj Glavak koji je vrlo brzo odlično svladao finese upravljanja sustavom obrađivao je sporne situacije i golove i odmah smo to 'pucali' u prijenos. Vjerujem da je to prijenosu dalo novu dimenziju, a tako ćemo nastaviti i u budućnosti.

Evo i nekoliko primjera kako je HNTV u prijenosu odmah obradio situacije kod golova.

Linker
04. svibanj 2024 09:30