Reuters / Jason Cairnduff / REUTERS
IZNENAĐENJE U FA KUPU

VIDEO: E, TAKO TO ZAVRŠI KAD OSTAVIŠ HRVATA NA TRIBINAMA Šok na Anfieldu: Liverpool iz Kupa izbacio drugoligaš, Tottenham se jedva izvukao

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. siječanj 2017. 16:56

Šok za sve najvijače Liverpoola dogodio se u 4. kolu FA Kupa gdje su na Anfieldu poraženi od drugoligaša Wolverhamptona (2:1). Klopp je u ovoj utakmici odlučio odmoriti inače standardnog stopera Dejana Lovrena, te je od prve minute krenuo s nešto izmjenjenim sastavom.

Kazna za eksperimentiranje stigla je već u prvoj minuti kada je Richard Stearman glavom pogodio za 1:0, da bi četiri minute prije kraja Andreas Weimann poslao i drugu loptu iza leđa Kariusa.

Do kraja utakmice samo je Belgijanac Origi uspio ublažiti poraz, ali u završnici Redsi ipak nisu uspjeli stići do remija.


All Goals HD - Liverpool 1-2 Wolves - 28.01... by denysenathan

Tottenham je jedva izbjegao istu sudbinu protiv četvrtoligaša Wycombea koji je vodio 2-0 i 3-2, ali su 'Spursi' duboko u sudačkoj nadoknadi uspjeli doći do pobjede 4-3.

Junak preokreta bio je korejski napadač Heung-Min Son koji je u 60. minuti postigao prvi, a u 97. minuti i četvrti, odnosno pobjedničkiTottenhamov pogodak. Janssen je u 64. minuti realizirao kazneni udarac za 2-2, a Dele Alli u 89. minuti izjednačio na 3-3. Gosti su do vodstva od 2-0 stigli pogocima Hayesa u 23. i 36. minuti iz kaznenog udarca, a Thompson je u 83. minuti pogodio za 3-2. Na veliku žalost navijača Wycombea, ni tri pogotka na White Hart Laneu nisu bila dovoljna za plasman njihova kluba u sljedeće kolo ili barem ponovljenu utakmicu u kojoj bi Wycombe bio domaćin.

Prošlogodišnji finalist Crystal Palace, koji je tek u produžetku izgubio borbu za trofej od Manchester Uniteda, ove godine neće vidjeti Wembley. Već u 4. kolu ždrijeb ih je poslao na Manchester City, a 'građani' su kao gosti slavili sa 3-0 pogocima Sterlinga (43), Sanea (71) i Yaye Tourea (90+2).

Chelsea je bez ikakvih problema s uvjerljivih 4-0 na Stamford Bridgeu svladao drugoligaški Brentford. Strijelci su bili Willian (14), Pedro (21), Ivanović (69) i Batshuayi (81) iz kaznenog udarca.

Iznenađujuće lako do pobjede je stigao trećeligaš Oxford koji je na svom stadionu s 3-0 pobijedio dojučerašnjeg premierligaša Newcastle, a sva tri pogotka pala su u drugom poluvremenu. Strijelci su bili Hemmings (46), Nelson (79) i Martinez (87).

Linker
17. svibanj 2024 20:15