Michael Steele/Getty Images
'THE BEST'

VIDEO: EMOTIVNI REALOV TRENER ISPISAO POVIJEST, PA SE 'NAKLONIO' IGRAČIMA NA VELIKOJ SCENI Pogledajte kako je Zidane posebno izdvojio i Luku Modrića

Piše: HinaObjavljeno: 24. listopad 2017. 00:52

FIFA je u ponedjeljak dodijelila i nagradu za najboljeg trenera godine koju je dobio strateg Reala Zinedine Zidane, najboljim vratarom u 2017. proglašen je čuvar mreže Juventusa i talijanske reprezentacije Gianluigi Buffon, dok je za najljepši gol proglašen pogodak izabran gol Oliviera Girouda protiv Crystal Palacea, on je za svoj "škorpionov udarac" dobio nagradu "Ferenc Puskas".

Nagradu za "fair play" dobio je Francis Kone, dok su za najbolje navijače proglašeni Celticovi.

Za najbolju igračicu godine proglašena je Nizozemka Lieke Martens, dok je za trenericu godine izabrana izbornica nizozemske reprezentacije Sarina Weigman.

Zidane je proglašenjem za najboljeg trenera ispisao povijest. Naime, postao je prvi kojem je uspjelo spojiti ove nagrade, Zlatnu loptu za najboljeg igrača i 'The Best' za najboljeg trenera na svijetu.

Prilikom primitka nagrade Zidane se između ostalih zahvalio i Luki Modriću.

"Čast mi je biti ovdje, to je nešto jako posebno", rekao je Zidane, koji je slavio u konkurenciji Massimiliana Allegrija i Antonija Contea.

"Hvala svim trenerima, a posebice igračima jer je ovo vaša nagrada. Hvala Real Madridu jer sam dobio priliku trenirati ove igrače. Hvala vam svima, Cristiano, Luka, Sergijo, Toni, Marcelo, hvala svima", rekao je emotivni Zidane, koji se ipak posebno zahvalio supruzi.

"Hvala mojoj supruzi koju užasno volim. Uvijek si tu uz mene, uz obitelj", dodao je Francuz.

Linker
02. svibanj 2024 09:12