Screenshot
NEKA SE ČUDO DESI

VIDEO: HAJDUK DOVODI POJAČANJE IZ BARCELONE, SN DONOSI POZADINU NEVJEROJATNE PRIČE S POLJUDA Bio je veliki talent, izbacio je Hrvatsku s EURA...

HAJDUK U LOVU NA STOPERA Španjolac ‘otkrio’ igrača iz nogometne škole Sporting Gijona, koji trenutno igra u Barceloni
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 27. lipanj 2017. 21:42

Hajduk je u lovu na stopera s kojim bi trener Joan Carrillo učvrstio posljednju liniju, a jučer se pojavila i jedna vrlo atraktivna opcija na koju splitski klub ozbiljno računa. Jedna od stoperskih meta Bijelih je Borja Lopez Menendez, 23-godišnjak, rođen 2. veljače 1994. u Gijonu. Igrač odgojen u nogometnoj školi Sporting Gijona u tinejdžerskim je danima obećavao više nego što je dosad napravio u seniorskoj karijeri, no Poljud je igrača pronašao na iznimno atraktivnoj adresi.

Borja Lopez je, naime, igrač pod ugovorom s Barcelonom! Igrao je, doduše, prošle sezone za Barcelonu B, s kojom je u velikom stilu osvojio skupinu 3 Segunde B (15 bodova viška u odnosu na drugoplasirani Alcoyano) pa se preko Cartagene i Racing Santandera plasirao u drugi razred španjolskog nogometa, ali se može pohvaliti i jednim nastupom za prvu momčad katalonskog giganta.


Borja López- 'Estamos deseando que llegue el...

Bilo je to 30. studenoga prošle godine kad je kod Herculesa u Alicanteu odigrao 90 minuta u Španjolskom kupu. Luis Enrique odmarao je većinu najjačih snaga, a Lopez je igrao u stoperskom paru sa Samuelom Umtitijem. Dao mu je bivši trener Barce priliku i u posljednjem ligaškom kolu 21. svibnja kada je s klupe odgledao show u izvedbi Lionela Messija, Luisa Suareza i Neymara u 4:2 pobjedi protiv Eibara.

Lopez, danas 192 centimetara visoki stoper, bio je član raznih mladih reprezentacija Španjolske, a posljednje dvoboje odradio je kao član selekcije U-19 2013. Igrao je te godine za mladu Furiju i protiv Hrvatske i izbacio momčad koju je vodio izbornik Dinko Jeličić s Eura. Utakmica na kvalifikacijskom turniru u Poljskoj završila je 1:1, rezultatom koji je odgovarao Španjolcima. Plasirali su se na Europsko prvenstvo 2013. u Litvi, gdje je u polufinalu jača bila Francuska. Igrao je Lopez stopera u generaciji čija je danas najveća zvijezda desni bek Hector Bellerin. No Lopez je danas daleko od statusa kojeg ima sjajni branič Arsenala.

Te 2013. Lopez je igrao jako dobro, toliko dobro da je privukao interes Monaca, koji ga je od Sporting Gijona, za koji je odradio 21 seniorsku utakmicu, kupio za 2,2 milijuna eura. No nakon odlaska u Kneževinu stvari više nisu išle pravim tijekom. Transfermarkt mu je dignuo procijenjenu vrijednost na 2 milijuna eura, ali ta je brojka od siječnja 2014. uglavnom u stalnom padu. Danas je taj iznos 250.000 eura...

Odradio je za Monaco samo tri utakmice, skupio ukupno 142 minute. Bio je na tri posudbe, u Rayo Vallecanu je u polusezonu skupio također tek tri nastupa, potom nijedan u pola godine provedenih u Deportivo La Coruni, a u portugalskoj Arouci je jesensku polusezonu 2015/16. opet začinio s tri utakmice, sve tri u Kupu.

Monaco je shvatio da ga više nema smisla čekati i Borja Lopez je krajem siječnja 2016. godine bez odštete prešao u Barcelonu B. Tamo je igrao puno češće, iako ga se teško može nazvati nezamjenjivim prvotimcem. U jesen 2016. su ga doduše mučile i ozljede, u proljeće 2017. igrao je više, a prošlu je sezonu završio s ukupno 20 utakmica i 1.303 minute.

Najbolje se snalazi na lijevom stoperu, hvale ga da ima dobru tehniku i iznošenje lopte, a znao je pokoji put zakrpati i na poziciji lijevog beka. Ima 23, nije prestar, Hajduk bi mu mogao pomoći da oživi pomalo zamrlu karijeru.

Linker
23. travanj 2024 18:07