Getty Images
OVO NISU OČEKIVALI

VIDEO: JEDNOSTAVNO, SVI SU OSTALI BEZ DAHA Pogledajte što je 'vanzemaljac' Messi napravio na asistenciju Ivana Rakitića usred Madrida

Nogometaši Barcelone napravili su veliki korak ka finalu Kupa Kralja nakon što su u prvoj utakmici polufinala slavili u Madridu protiv Atletica s 2:1. Minutažu su dobili i Ivan Rakitić i Šime Vrsaljko, ali u glavnim su ulogama bili Luis Suarez i Leo Messi koji je u 33. minuti zabio novi 'gol za prepričavanje'.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. veljača 2017. 22:42

ATLETICO MADRID - BARCELONA 1:2 (Suarez 7', Messi 33', Griezmann 59')

ATLETICO: Moyá - Vrsaljko, Savić, Godín, Filipe Luis - Juanfran, Gabi, Saúl, Koke - Griezmann, Carrasco

BARCELONA: Cillessen - Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba - Rakitić, Mascherano, André Gomes - Messi, Suárez, Neymar

---------------------------------------------------------------

U prvom poluvremenu Barcelona se poigravanja s Atleticom koji je bio smušen, mekan i nepovezan. Diego Simeone naoko je pojačao desnu stranu stavivši Vrsaljka na braniča, a Juanfrana ispred njega u vezu, ali ta desna strana puštala je kao probušeni karnistar. Barca je bila atraktivna, maštovita, Messi je diktirao i pleo, imalo se što vidjeti.


...

Mascherano je u 7. minuti izborio loptu i gurnuo za Luisa Suareza koji je pojurio s centra, prevario Savića i još dvojicu koji nisu uspjeli pomoći, stigao na 15 metara od vrata i lagano plasirao kraj golmana Moye. Drugi gol zabio je Messi krasnim šutom sa 23-24 metra. Ljevicom, odbila se lopta od lijeve vratnice. Igrala se 33. minuta. Povratan pas dao mu je Rakitić.


golaso

No, u drugom poluvremenu Atletico je dodao gas, pojačao agresivnost i utakmica se bitno promijenila. Simeone je ostavio na svlačionici Vrsaljka i uveo Torresa. Luis Enrique je u 58. posve nepotrebno izvukao Rakitića. Ivan je bio jako dobar, defenzivno pogotovo, kraj njega nije bilo prolaza za domaćine, ali trener Barcelone valjda ima shemu kako će rasporediti minutažu veznjaka i uveo je čovjeka s klupe (Denis Suarez), iako nije bilo nikakve potrebe za to. Štoviše, dogodilo se da je Barca pala.


Antoine Griezmann Goal HD - Atletico Madrid 1-2...

U 59. minuti Griezmann je glavom smanjio na 2:1, Godin mu je također dodao glavom, a prije toga Koke je napravio prekršaj na Luisu Suarezu koji nije sviran. Nešto kasnije Griezmann je imao zicer za poravanje, pogodio je u nogu golmana Cillessena. I Gameiro, koji je također pojačao napad, škaricama je zaprijetio, a Torres petom.

Unatoč brojnim napadima, Atletico nije uspio doći do izjednačenja. Uzvrat je za sedam dana na Nou Campu. U drugom polufinalu u četvrtak igraju Celta i Alaves.

Linker
03. svibanj 2024 11:41