facebook
TO MOŽE SAMO DALMACIJA

VIDEO: LUDNICA U SPLITU Evo kako je najluđi grad na svitu dočekao svog olimpijca

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 21. kolovoz 2016. 00:15

Tonči Stipanović dočekan je u Splitu uz veliku feštu u njegovom klubu Mornar nakon osvojenog srebra na OI u klasi Laser. Bila je to fešta koja i priliči prvoj hrvatskoj jedriličarskoj medalji u povijesti Igara.

Tonči je gliserom iz splitske zračne luke došao do splitske luke gdje ga je dočekalo mnoštvo brodica u kojima su bili njegovi prijatelji, članovi kluba i brojni znateljželjici koji su došli vidjeti vlasnika olimpijskog srebra.

Najprije kada je stigao na Sustipan upaljen je vatromet, nebom iznad Splita letjele su rakete a na brodivima koji su bili okičeni zastavama upaljene su brojne baklje. Nakon toga je u gliseru napravio đir prema splitskoj rivi i Matejušci, a svi ti brodovi su ga na putu pratili. Dok je on vrtio po splitskoj gradskoj luci dotle je uzbuđenje raslo ispred pontona kod Mornareva hangara gdje se okupilo blizu 1000 ljudi. Kad je došao u vidokrug upaljeno je na 10-tke baklji, pa premda je bila noć od svjetlosti se činilo kao da je dan.

S bine je najavljeno da dolazi,s vi su pljskali i vikali Tonči, Tonči, a onda je puštena pjesma "Dalmacio", a Tonči je bakljom u ruci iz glisera stupio na ponton, dok je mnoštvo okupljenih s radošću gledalo. Prvi ga je dočekao predsjednik kluba Lenko Jakelić, zagrlio ga je i čestitao mu i uživo na osvojenoj medalji. Nakon toga stigao je i šampanjac, nazdravuilo se prvoj hrvatskoj olimpijskoj medalji, a potom se Tonči nekako zajedno sa svojim trenerom Jozom Jakelićem dovukao do bine gdje je zahvalio svima.

- Hvala svima koji su došli, nisam očekivao ovako veliki doček, ovo je prekrasno. Zahvaljujem se svom klubu a posebno Gaši koji je ovo sve organizirao - kazao je Tonči.

Naime, Gašo je Filip Jurišić, njegov klupski kolega i sparing parnter koji je najavio da bi se i on mogao plasirati za iduće OI u Tokju, ali Tonči i dalje smatra da će on biti taj koji će putovati na iduće Olimpijske igre.

Linker
20. svibanj 2024 00:51