Screenshot/Youtube
AMATERI SRUŠILI SUSJEDE

VIDEO: NEZAPAMĆENA SENZACIJA U EUROPSKIM KVALIFIKACIJAMA! Pogledajte kako je jedna od najslabijih reprezentacija svijeta nokautirala naše susjede

Piše: HinaObjavljeno: 10. lipanj 2017. 00:36

Andora (186. reprezentacija svijeta prema službenom rankingu FIFA-e) je pobijedila Mađarsku 1:0 i napravila možda i najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji koje se igra sljedeće godine.

Jedna od najslabijih reprezentacija svijeta, sastavljena redom od amatera, ljudi koji kopačke obuvaju tek poslijepodne ili navečer nakon naporne jutarnje smjene u kafiću, restoranu ili takvom nečem, slavila je pogotkom stanovitog Marca Rebesa u 26. minuti.


Marc Rebés GOAL Andorra (1-0) Hungary

Za Andoru je pretenciozno reći da pobjeđuju 'svake prijestupne' ako kažemo da su u cijeloj svojoj povijesti tek jednom slavili u kvalifikacijama za velika natjecanja - bilo je to u kvalifikacijama za SP u Njemačkoj 2006. godine, a k tome su dodali još tri remija.

Rebes će vjerojatno sada postati 'glavna faca' u državici od svega 60-ak tisuća žitelja, a Mađarska bi se lako mogla oprostiti od SP-a iako su još prošlog ljeta igrali Europsko prvenstvo i ostavili sasvim solidan dojam ušavši u osminu finala gdje ih je izbacila jaka Belgija (4:0).

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

U istoj skupini (skupina B), Portugal je u gostima nadvisio Latviju 3:0, kao i Švicarska Farske Otoke 2:0.

---------------------------------------------------------------------------------------

Švedska je pred svojim navijačima svladala europskog doprvaka Francusku sa 2-1 pogotkom Toivonena u posljednjoj sekundi utakmice, kojeg je 30-godišnji napdač postigao udarcem sa sredine igrališta te Šveđane doveo na čelo ljestvice skupine A europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018.

Šveđani su na taj način pokvarili i večer Nizozemcima, koji su do tog gola bili na bod od Šveđana i na četiri od Francuza, a sada im obje reprezentacije bježe tri boda. Prije pogreške francuske obrane i istrčalog vratara Llorisa, što je omogućilo Toivonenu da se prometne u junaka dvoboja, Francuzi su bili bliže pobjedi. Poveli su sjajnim pogotkom Girouda iz poluvoleja u 37. minuti. Šveđani su trebali samo šest minuta za izjednačenje, a strijelac je bio Durmaz.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Iskusni trener Dick Advocaat započeo je svoj treći izbornički mandat na klupi Nizozemske očekivanom pobjedom. Nizozemci su u Rotterdamu poveli pogotkom Robbena u 21. minuti. Na 2-0 povisio je Wesley Sneijder koji je tim pogotkom uveličao svoj 33. rođendan. U nastavku je "oranje" s još tri pogotka do vrha napunilo mrežu skromnih gostiju.

U skupini H Belgija je slavila sa 2-0 u Estoniji, a strijelci su bili Mertens i Chadli. Belgija ima četiri boda više od Grčke i pet više od BiH.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

SKUPINA A - 6. kolo

(Durmaz 43, Toivonen 90+4 / Giroud 37)(Sivakov 33-11m, Savickij 80 / Dyakov 90+1)(Robben 21, Sneijder 34, Wijnaldum 62, Promes 70, Janssen 84)Ljestvica

SKUPINA B - 6. kolo

(C. Ronaldo 41, 63, Silva 67)(Xhaka 36, Shaqiri 59)(Rebes 26)Ljestvica

SKUPINA H - 6. kolo

(Mertens 31, Chadli 86)(Hernandez 30 / Chiopolina 10-ag, Sotiriou 87)Ljestvica

Linker
08. svibanj 2024 10:53