Getty Images
ZAŠTO ON NOSI SEDMICU?

VIDEO: POGLEDAJTE KAKO JE NAPRASNO PREKINUTO SLAVLJE NIKOLE KALINIĆA Hrvati oduševili, Kale senzacionalan: 'Nije to bilo zaleđe!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. rujan 2017. 16:18

Još jedan vikend u Serie A prošao je s hrvatskim potpisom. U subotu je počelo s Ivanom Perišićem koji je postigao pogodak u pobjedi Intera protiv Crotonea (2:0), nastavilo se asistencijom Marija Mandžukića u pobjedi Juventusa na gostovanju kod Sassuola (3:1), da bi priču zaključio Nikola Kalinić koji je postigao svoja prva dva pogotka u dresu Milana i skrojio domaći trijumf protiv Udinesea.

Kalinić je prvim golovima u dresu Milana uvelike podsjetio na Filippa Inzaghija, pokazao sjajan golgeterski instinkt i vratio Rossonere na pobjednički kolosijek nakon teškog poraza kod Lazija.

Montelline pohvale

- Jako sam sretan zbog golova, ali još i više zbog momčadi. Moramo nastaviti ovako, već u srijedu je nova utakmica. Ako želimo odigrati dobru sezonu moramo stalno igrati ovako - rekao je nakon utakmice Kalinić pa istaknuo da je Milan momčad za vrh ljestvice.


AC Milan 1 - 0 Udinese 17-09-2017 Nikola...

- Mislim da možemo završiti među vodeće četiri momčadi, ali moramo pobjeđivati u svakoj utakmici i gledati prema naprijed. Samo to je bitno.

Zbog načina na koja je postigao dva Kalinić je ‘morao’ objašnjavati zašto je na njegovom dresu sedmica, a ne devetka.

- Andre Silva je imao devetku, zato sam i uzeo sedmicu. Počeo sam na klupi? To je trenerova odluka, ja ću dati sve neovisno igram li cijelu utakmicu ili uđem u zadnjim minutama. Naravno, želim uvijek igrati, ali imamo momčad punu velikih igrača a primaran je učinak momčadi - istaknuo je Kalinić koji je na početku pogodio vratnicu, a u završnici postigao i treći pogodak.


AC Milan 2 - 1 Udinese 17-09-2017 Nikola...

Već ga je i proslavio kada ga je sudac poništio zbog milimetarskog zaleđa. U svakom slučaju, Kalinić je počeo opravdavati status pojačanja i pokazao da će Milan u ovosezonskoj prvenstvenoj utrci u njemu imati jakog aduta.

- Nisam siguran da je bilo zaleđe - istaknuo je Vincenzo Montella nakon utakmice pa se osvrnuo na nastup svoje momčadi.

- Kalinić je odigrao odličnu utakmicu na planu realizacije ali i kada smo bili bez lopte. Znamo njegove kvalitete i nije bio samo moja želja već i cijelog kluba. Svi smo u Milanu bili složni da je kvalitetan igrač - poručio je trener Milana.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
09. svibanj 2024 03:07