screenshot
FEŠTA DOSTOJNA NAJVEĆIH DERBIJA

VIDEO: SPEKTAKL U 'ZAPALJENOJ' RIJECI Pogledajte fantastičnu bakljadu i pjesmu tisuća 'zaluđenih' pripadnika Armade!

Piše: Luka BenčićObjavljeno: 10. ožujak 2017. 22:37

Više od tisuću putnika „Bijelog broda“, navijača Rijeke, počelo je iz svih riječkih kvartova, kao i okolice koja za klub diše, pristizati u centar već u ranim večernjim satima, a mnogi su krenuli i pješice.

Sudionici jedinstvenog transportnog, ali i sigurnosnog „eksperimenta“, počeli su se okupljati kod prostorija Kluba navijača Armada u Ulici Slaviše Vajnera Čiče oko 20 sati – bilo je tu pripadnika oba spola, ljudi raznih generacija i profila, okićenih Rijekinim dresovima i šalovima.

Postor je, naravno, premali za „indoor“ okupljanje, tako da se feštalo na ulici koja je privremeno bila blokirana. Nešto kasnije prema riječkoj rivi krenula je spektakularna povorka, uz baklje, transparente, frtanje raketa, koreografiju, pjesmu i skandiranje te, naravno, puno policije u civilu, uniformi i u vozilima pod rotirkama.

Na jedno vrijeme su prekinuli promet na prelazima, posebice na samoj cesti na rivi koja je bila pod pravom okupacijom, što je uzrokovalo povremene zastoje automobila. No sve je, barem u prvoj fazi puta, prošlo bez incidenata i nitko se nije previše ljutio, osim možda vlasnika od petardi istraumatiziranih pasa u večernjoj šetnji.

Jadrolinijin trajekt Zadar, rasprodan u roku od 48 sati, čekao ih je na pristaništu uz Molo longo. Okupljanje na rivi izgledalo je dosta atraktivno i privuklo je i velik broj Riječana, među ostalima i roditelja s malom djecom, koji su došli podržati ekipu koja se upustila u nesvakidašnju avanturu.

- Ovo mora postati tradicija, ovo je sjajno, za povijest – rekao nam je Marin, jedan od putnika na Jadranski derbi. Naravno, već se priča o ideji da se za sljedeće ovakvo putovanje uzme u charter cijela flota.

U dogovoru s Jadrolinijom i policijom, na trajekt se nije smjelo unositi alkohol i pirotehniku, a točenja alkohola nema ni u brodskom kafiću. Bijeli brod trebao bi se s lukobrana otisnuti točno u 23.59, a putovanje do Splita, gdje bi trebao pristati u sjevernu luku kako bi bio što bliže Poljudu, traje desetak sati. Dio putnika koji se odlučio na komotniju i nešto skuplju varijantu ukrcao se s automobilima kojima će se vratiti u Rijeku, no većina putuje natrag brodom. Ovisno o rezultatu na Poljudu znat će se kakvo će raspoloženje vladati na palubi.

Linker
27. travanj 2024 11:06