Slaven Belupo
POGLEDAJTE KAKO ZABIJA

VIDEO: SVI PRIČAJU SAMO O DINAMU I HAJDUKU, ALI ONI SU NAPRAVILI SJAJAN POSAO U PRIJELAZNOM ROKU Francuski golgeter nova je atrakcija HNL-a!

SLAVEN BELUPO Potvrđen dolazaka napadačkog pojačanja iz Francuske. Jean-Philippe Mendy je najdublji trag ostavio je u Mariboru za kojeg je u 122 nastupa upisao 42 pogotka i 11 asistencija
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 01. ožujak 2018. 00:07

Opća je ocjena navijača Slavena Belupa da je njihov klub napravio jako dobar posao u prijelaznom roku, a takva je razmišljanja u ponedjeljak potvrdio i legendarni hrvatski vratar Stipe Pletikosa u svom komentaru u HRT-ovoj emisiji Stadion. Pojačali su se Farmaceuti na pozicijama desnog bočnog (Tome Kitanovski), veznih (David Puclin i Josip Brezovec) te krilnih napadača (Mateas Delić i Jan Doležal), a o snazi aktualne momčadi najbolje govori sedam bodova osvojenih u tri proljetna kola te pobjeda protiv Hajduka nakon 20 godina crne tradicije na Poljudu.

No, iako je prijelazni rok u Hrvatskoj službeno završen, klubovi još mogu angažirati slobodne igrače. Takvu je mogućnost iskoristio Slaven Belupo, te je jučer dodatno pojačao svoje redove. Ugovor je na godinu i pol potpisao francuski napadač senegalskih korijena Jean-Philippe Mendy, koji će 4. ožujka napuniti 31 godinu. Visok je 193 cm, vrlo je jak kad je u pitanju igra glavom, i u svakom će slučaju značajno pojačati konkurenciju u vrhu napada Ivkovićeve momčadi.

Mendy je karijeru započeo u švicarskom Chenoisu, nastavio u rumunjskim klubovima Dinamo Bukurešt i Petrolul Ploiesti. Bio je i u talijanskom SPAL-u iz kojeg je prešao u Koper, a najdublji trag ostavio je u Mariboru za kojeg je u 122 nastupa upisao 42 pogotka i 11 asistencija. Za slovensku momčad zaigrao je i u Ligi prvaka 2014. godine, u svih šest utakmica u skupini ulazio je kao pričuva te se nije upisao u strijelce.

Maribor ga je u srpnju 2016. godine transferirao u redove kineskog drugoligaša Shijiazhuang Ever Bright za čak dva milijuna eura, tamo se zadržao pola godine uz tri gola i asistenciju u 14 utakmica, da bi u siječnju prošle godine bez odštete prešao u Banyas iz Ujedinjenih Arapskih Emirata gdje je ostvario učinak od šest pogodaka i dvije asistencije u osam nastupa. U posljednjih pola godine nije igrao te će mu trebati neko vrijeme kako bi uhvatio pravu formu. Vrijednost mu je na Transfermarktu procijenjena na 450.000 eura...

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
20. svibanj 2024 14:42