Screenshot
UPALILA SE LAMPICA

VIDEO: ZABRINUTOST I STRAH U CRNOJ GORI UOČI NAJEZDE BUGARA Stiže četiri puta više zloglasnih navijača od dopuštenog, što će tek biti protiv Hajduka?

SUTJESKA - LEVSKI U četvrtak mogući Hajdukovi suparnici u 2. pretkolu Europske lige igraju uzvratnu utakmicu prve runde
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 03. srpanj 2017. 21:01

Crnogorci strahuju od najezde Bugara uoči uzvratnoga meča 1. pretkola kvalifikacija Europske lige što se u četvrtak igra u Nikšiću i u kojemu sastav Levskoga brani 3:1 protiv Sutjeske. Mediji u Crnoj Gori barataju informacijama da će se iz Sofije put Nikšića uputiti oko tisuću vatrenih navijača Levskoga koji bili htjeli vidjeti svoju momčad na djelu budući da se, ako prođu, njihov idući europski susret s Hajdukom igra pred praznim tribinama uslijed kazne koju su zaradili prošle sezone prilikom ispadanja od Maribora.

Zato iz Crne Gore poručuju da će za sve one koji nemaju ulaznicu granica sa Srbijom biti neprelazna, neće moći ući u njihovu zemlju. Crnogorci bugarske navijače opisuju kao izrazito ekstremne, podsjećaju na prošlost kada su protiv Sarajeva prije pet godina izvjesili transparent ‘Nož, žica, Srebrenica’ za što su bili kažnjeni, ali isto tako ističu i incident kada su na jednom susretu domaćega prvenstva slavili rođendan Adolfa Hitlera.

Čarter 495 eura

Mediji iz Crne Gore napominju da je za Bugare predviđeno 267 ulaznica (pet posto kapaciteta) plus sto mjesta za predstavnike sponzora. Bugari pak ističu da su dobili 250 ulaznica od kojih je 175 proslijeđeno udruzi navijača koja će ih raspodijeliti po svojim kriterijima, a 75 ulaznica pušteno je u slobodnu prodaju. Dio navijača, onih dubljega džepa, s klubom će letjeti čarterom po cijeni od 495 eura. S obzirom na to da je kapacitet stadiona u Nikšiću oko pet tisuća mjesta, slično kao u Dugopolju, gdje će Hajduk igrati u 2. pretkolu, za očekivati je istu brojku oko 250 gostujućih navijača koji će biti smješteni na istoku, te biti odvojeni tampon zonom od pristalica splitskoga kluba.

Što se pak novosti oko igračkoga kadra tiče, zna se da Levski, baš kao i Hajduk, traži još dva igrača za pozicije stopera, a Crnogorci će u revanšu biti jači za vratara Giljena koji je odradio kaznu, te napadača Božovića i Ivanovića koji su se oporavili od ozljeda i trebali bi biti spremni za pokušaj prolaska. Rezervni vratar Ličina, kod sva tri gola mogao je reagirati bolje, on je jedan od glavnih krivaca za poraz... Trener Sutjeske Nikola Rakojević je realan što se tiče izgleda njegove momčadi.

Izjave Vutova

- Levski je bio favorit i prije prve utakmice, bio bi i da je dobio jedan razlike, ali da je i ostalo neriješeno. Ipak, gol koji smo postigli nam daje nadu i vjerujem da će u uzvratu biti interesantno - poručio je Rakojević.

Junak Levskoga u prvom susretu bio je Kongoanac Junior Mapuku koji je postigao dva pogotka igrajući na poziciji najisturenijega igrača u formaciji 4-2-3-1. Po društvenim mrežama među bugarskim navijačima vrti se izjava povratnika u redove Levskoga Antonija Vutova, njihova polušpica, koji je na pitanje kako je igrati s Mapukuom - odgovorio:

- On se ne vraća u obranu, morate mu čuvati dupe, ha-ha... Bilo bi sjajno da svaku utakmicu postigne dva gola - kazao je Vutov.

Levski nakon Dugopolja domaćin Ludogorecu

Osim činjenice da će s Hajdukom igrati pred praznim tribinama u slučaju prolaska Sutjeske, Levski će između susreta u Dugopolju i rečenoga uzvrata s Bijelima, imati veliko pražnjenje preko vikenda budući da su u 1. kolu domaćini Ludogorecu u bugarskom prvenstvu. Hajduk, pak, taj vikend ima gostovanje u Zagrebu kod Lokomotive gdje će igrati vjerojatno s igračima iz drugoga plana, dok će Bugari sigurno imati manje rotacija.

Linker
18. svibanj 2024 10:36