Foto: Tom Dubravec / CROPIX
EKSKLUZIVNO ZA SN

VUČEVIĆ POJASNIO DETALJE TRANSFERA NIKOLE VLAŠIĆA Novi skaut Barcelone otvoreno o spornom ugovoru bivšeg igrača Hajduka i prigovorima Joška Vlašića

U razgovoru za SN Goran Vučević je između ostaloga progovorio o transferu Nikole Vlašića u Everton.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 01. studeni 2017. 13:45

Goran Vučević ostavio je veliki trag u Hajduku, a danas kao novi skaut prve momčadi moćne Barcelone zadužen je za sva moguća pojačanja izvan španjolske lige. Vezan je i za Nikolu Vlašića te njegov transfer u Everton, o čemu nam je otkrio nekoliko bitnih detalja.

Gorana Vučevića i Nikolu Vlašića veže nekoliko važnih detalja. Vučević je Nikolu kao klinca doveo u Hajduk, a i posredovao je kao prijatelj Ronalda Koemana u njegov transfer u Everton. Međutim, najviše se spora ipak vodilo oko Nikolina ugovora s Hajdukom koji je sastavljao baš Vučević. Podsjetimo, Vlašiću je po tom ugovoru pripadalo 30 posto transfera, ali tek iznad svote od 3 milijuna eura. Do tri milijuna sve je išlo Hajduku.

Soccer Football - Premier League - Everton vs Arsenal - Goodison Park, Liverpool, Britain - October 22, 2017   Everton's Nikola Vlasic in action with Arsenal's Granit Xhaka   REUTERS/Phil Noble    EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS/Phil Noble

- S jedne strane me napadaju da sam pogodovao Vlašiću kod tog ugovora, s druge slušam od Joška Vlašića da sam im izbio novce iz džepa. Najprije je važno reći da sam ja samo pregovarao ispred Hajduka, a ugovor su amenovali tadašnji predsjednik Brbić i Nadzorni odbor. Dalje, u to smo vrijeme zbog manjka novca praktički sa svim igračima imali potpisan ugovor o tome da mu pripada dio odštete kod odlaska u inozemstvo, jer inače nam ne bi ni potpisali ugovor. A Nikola je bio prvi koji je to potpisao tek od određene svote, u ovom slučaju od 3 milijuna eura. Stoga mirne duše mogu reći da je Nikolin ugovor bio savršen za Hajduk.

Joška Vlašića jako cijenim kao kondicijskog trenera, ali kao nogometni stručnjak nema što tražiti

Vučević je u vrijeme dok je bio šef Hajdukove škole kao jedan od prioriteta postavio dovođenje Joška Vlašića za bliskog suradnika. Stoga su mu očito zasmetale neke riječi koje je Joško kazao o njegovu radu na Poljudu vezanom uz sina Nikolu.

- Joška doista cijenim kao trenera za tjelesnu pripremu sportaša, tu je vrhunski, tu je pravi vizionar koji je i meni jako pomogao u Hajdukovoj školi u kojoj smo doista imali savršene rezultate i šteta što nismo mogli nastaviti taj rad. Međutim, Joško mora znati da kao stručnjak za nogometna pitanja nema što tražiti na vrhunskim razinama.

Doduše, u svom je inkubatoru stvorio Nikolu Vlašića?

- To nije upitno, davno sam rekao da je Joško iznimno zaslužan što je Nikola postao vrhunski igrač. No, Jošku sam puno puta govorio da je nogomet na koncu kolektivna igra u kojoj ne možeš u nekakvom boksu - koliko god bio vrhunski opremljen i stručno vođen - napraviti igrača. Usudim se reći da bi Nikola bio još bolji igrač da je u Hajduk stigao dvije godine ranije.

Linker
05. svibanj 2024 09:06