(AP Photo/Michel Euler)
WTA QUEBEC

WOZNIAK vs OUDIN Kanađanka uz domaću publiku protiv lošeg omjera s Oudin

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 13. rujan 2012. 13:44

Melanie Oudin vjerojatno još uvijek ne zna kako je uspjela u dva seta doći do drugog kola. Meč prvog kola protiv Falconi trajao je puna dva sata i bio je krajnje izjednačen a jedina prava prednost na strani Oudin bio je način na koji je reagirala u ključnim trenutcima.

Naime Falconi je u prvom setu imala vodstvo od 5:3 i od tog trenutka je prestala igrati i izgubila je četiri gema u nizu. Još gore se provela u drugom setu gdje je u tie breaku imala prednost od 4:1, a kasnije je došla i do set lopte, međutim niti to joj nije bilo dovoljno čak ni za set.

Oudin je tako "na mišiće" prošla do drugog kola i obračuna sa najboljom kanadskom igračicom Alexandrom Wozniak. Pozitivna strana za Oudin svakako će biti činjenica da je dosada uspjela dvaput svladati Wozniak u njihova dva međusobna ogleda i to će joj svakako dati samopouzdanja i za danas.

Wozniak je pak u prvom kolu imala vrlo težak ždrijeb i jako opasnu protivnicu u Ruskinji Vesnini. Interesantno je da je njen meč trajao isto koliko i onaj od Oudin premda je Wozniak igrača čitav set više.

Kanađanka je protiv Vesnine igrala konstantno tijekom cijelog meča i jedine probleme je imala u drugom setu kada je Vesnina briljirala na servisu i to je razlog zbog kojeg je meč otišao u tri seta. Ostatak susreta otišao je uvjerljivo na stranu domaće predstavnice koja je nakon susreta izjavila:

- Uzbuđena sam što opet igram ovdje. Danas sam igrala protiv protivnice koja poput mene igra jako agresivan tenis. Igrale smo neke sjajne poene i gledatelji sigurno mogu biti zadovoljni.

Wozniak je inače igračice koja preferira brze podloge i prijašnjih godina je govorila kako su ovdje uvjeti toliko brzi da se osjeća kao da igra squash ponekad. Ove godine se situacija nije previše promijenila:

- Kad igrate u dvorani morate prilagoditi svoju igru jer su poeni puno kraći. Morate stalno ići na winnere i probati što češće miksati igru. Zadovoljna sam što sam u drugom kolu i gušt je igrati pred ovakvom publikom koja me toliko ohrabrivala tijekom susreta. Oni su mi pomogli da ostanem fokusirana i motivirana tijekom cijelog meča.

Oudin neće biti toliko učinkovita servisom, ali bi iz terena mogla raditi dosta problema za Wozniak jer je Amerikanka vrlo brza i niskog težišta tako da se njeno kretanje u dvorani čini jako dobrim. Kanađanka je svakako u prednosti, što zbog kvalitete, što zbog domaće publike, ali ne treba zaboraviti na činjenicu da je Oudin slavila u oba prethodna ogleda i to bi Wozniak mogla imati u podsvijesti.

Linker
16. svibanj 2024 07:38