Joško Ponoš / Cropix
PRIJAVE ZA SP

Za Brazil se traže najskuplje karte, protiv Kameruna će biti poluprazan stadion

Što se tiče susreta u Recifeu, tamo će Meksikanci sigurno biti brojniji, očekuje se da će ih biti više no što će ulaznica imati na raspolaganju - kaže Martinac
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. siječanj 2014. 09:35

Još petanestak dana, odnosno do 7. veljače, traju prijave za ulaznice za Svjetsko prvenstvo . Vremena, dakle, za sve one koji još razmišljaju bi li išli u Brazil još ima, a sudeći po trenutnom stanju prijava ima i karata. I to - dovoljno. Kako sve prijave idu preko Fife, u HNS-u ne znaju točan broj dosadašnjih zahtjeva, međutim, dostupne informacije naznačuju kako bi se vrlo lako moglo dogoditi da hrvatski navijači ne pokupuju sve ulaznice niti za jednu od tri ulaznice u skupini.

- Fifa nam nije dala brojke, ali imamo u uvid u okvirni interes za ulaznice. Znači, ovisno o cijeni postoje tri kategorije ulaznica, zajedno s njima i tri razine interesa, visoki, srednji i niski. Koliko vidimo, samo za ulaznice prve kategorije za susrete s Brazilom i Meksikom vlada visoki interes, tu bi prijava moglo biti više nego dostupnih karata i možda će o dobitnicima odlučivati ždrijeb. Za drugu kategoriju s Brazilom je srednje zanimanje, a za sve ostale ulaznice niski interes - kaže Nikša Martinac, HNS-ov glavni čovjek za ovu problematiku. Godinama već brine o raspodjeli ulaznica i može procijeniti kako će se situacija odvijati do kraja roka za prijave.

- Nekako i jest prema mojim očekivanjima, znali smo da će ova utakmica s Brazilom pobuditi najveći interes. Ne samo što je prva i najatraktivnija nego je relativno blizu i Rio, bit će onih koji će možda skočiti do Maracane pogledati Argentinu i BiH. Kako sada stvari stoje, stadion u Manausu mogao bi biti poluprazan, s obzirom da vjerojatno ni zanimanje kamerunskih navijača nije preveliko. Što se tiče susreta u Recifeu, tamo će Meksikanci sigurno biti brojniji, očekuje se da će ih biti više no što će ulaznica imati na raspolaganju - kaže Martinac.

Inače, navijači svake reprezentacije "dobiju" osam posto kapaciteta stadiona, s time da HNS ima još dodatne ulaznice (700 za susret s Brazilom) za svoje potrebe (bivši igrači, klubovi...). Sve ono što se ne proda, vraća se Fifi i ona dalje raspodjeljuje po svojem ključu...

No, iako je sigurno da hrvatski navijači ni do 7. veljače neće potraživati sve ulaznice, to ne znači da neće biti ždrijeba za ulaznice. Jer, čini se da će potražnja za ulaznice prve kategorije za Brazil i Meksiko biti veća od ponude, dakle, neće ih svi moći dobiti. Oni koji izvise a prijavili su "plan B", moći će dobiti ulaznice druge kategorije, ako ih bude dovoljno. Inače, ulaznica prve kategorije je najmanje, tek stotinjak, najviše je, dakako, onih najjeftinijih za koje vlada najmanje zanimanje.

Ponovimo i cijene. Za susret s Brazilom ulaznice stoje 495, 330 i 220 dolara, dok za susrete s Kamerunom i Meksikom koštaju 175, 135 i 90 američkih dolara.

Linker
02. lipanj 2024 04:28