www.instagram.com/AlanyaSporKulubu
UZBUDLJIVO NA TRŽIŠTU

ZAVRŠEN JE ZIMSKI PRIJELAZNI ROK: Pogledajte prvu fotku bivšeg dinamovca u novom dresu, u zadnjim trenucima pao i transfer od 20 milijuna eura!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. siječanj 2017. 12:38

Završen je zimski prijelazni rok, barem kada su u pitanju najjače europske lige, a ovoga puta nije bilo šokantnih iznenađenja u fotofinišu. Popularni 'mercato' najprije je završio u Njemačkoj u 18 sati, na red je u 23 došla Italija, a u ponoć su šoping završili Englezi, Španjolci i Francuzi. Spomenimo i kako se tržište u HNL-u zatvara tek 15. veljače u 23.59 sati, a vrijedi istaknuti i kako će Kinezi kupovati sve do 28. veljače. Također, tržišta na kojima hrvatski igrači nerijetko završe (Poljska, Češka, Ukrajina...), otvorena su još tjednima.

U zadnjim satima prijelaznog roka Southampton je doveo Manola Gabbiadinija iz Napolija za 20 milijuna eura, Valencija je za tri milijuna eura iz Celte potpisala Fabiana Orellanu, a Newcastle je svog iskusnog vratara Tima Krula poslao na posudbu u AZ Alkmaar.

TRANSFERI:

Sakho za dva milijuna funta stiže u Crystal Palace

Napadač Liverpoola Mamadou Sakho stiže na posudbu u Crystal Palace do kraja sezone. Transfer je objavljen četiri minute prije kraja prijelaznog roka, a engleski mediji tvrde kako će C. Palace francuskog internacionalca plaćati 100.000 funta tjedno.

------------------------------------------------

SLUŽBENO: Southampton za 20 milijuna eura doveo krilnog napadača Napolija

25-godišnji krilni napadač Napolija Manolo Gabbiadini potpisao je u zadnjim trenucima prijelaznog roka za Southampton. Cijena? 20 milijuna eura

------------------------------------------------

Real ponudio Benzemu Chelseaju i Arsenalu

Francuski napadač Karim Benzema u posljednje vrijeme u dresu Real Madrida ne igra baš najbolje, a ako je za vjerovati informacijama s Otoka, 'kraljevski klub' ga je tako odlučio ponuditi Chelseaju i Arsenalu.

Predsjedniku Flornetinu Perezu dosadilo je čekati Francuza da podigne formu u kakvoj je bio prethodnih godina, a valja napomenuti kako mu je posljednjem kolu zviždao čitav stadion.

Arsenal je i ranije bio zainteresiran za dovođenje ovog napadača, ali sada će se za njega morati boriti s Chelseajem i PSG-om koji bi također voljeli vidjeti Francuza u svojim redovima.

25-godišnji krilni napadač Napolija Manolo Gabbiadini potpisao je u zadnjim trenucima prijelaznog roka za Southampton. Cijen? 20 milijuna eura

----------------------------------------------

SADA JE I SLUŽBENO: Fernandes predstavljen zajedno sa srpskim braničem Darkom Lazićem

Čileanski napadač Junior Fernandes (28) prešao je iz zagrebačkog Dinama u redove turskog prvoligaša Alanyaspor gdje će biti na posudbi do kraja sezone, priopćio je u ponedjeljak Dinamo.

Fernandes je već stigao u Tursku i predstavljen je u novom klubu zajedno sa srpskim braničem Darkom Lazićem koji je stigao iz ruskog Anžija.

Fernandes ve Lazic Alanyasporumuzda Kulübümüz Hırvatistan'ın Dinamo Zagreb takımından Şilili forvet 29 yaşındaki Junior Fernandes ve Rusya'nın Anji Mahackale takımından Sırp stoper 23 yaşındaki Darko Lazic'i transfer etti. Fernandes ile 6 aylık, Lazic ile 2,5 yıllık sözleşme imzalandı. Sağ ve sol kanatta da görev yapabilen Junior Fernandes daha önce Deportes Cobreloa, Deportivo Municipal Mejillones, Magallanes, CD Palestino, Universidad de Chile, Bayer Leverkusen ve Dinamo Zagreb takımlarında forma giydi. Fernandes Şampiyonlar Ligi Elemeleri ve Şampiyonlar Ligi'nde 6'şar kez forma giydi ve bir gol kaydetti. Sağbek ve önlibero mevkilerinde de görev yapabilen Darko Lazic ise daha önce Sırbistan'ın Kızılyıldız, Spartak Sbotica ve Anji Mahackale takımlarında forma giydi.

A photo posted by Aytemiz Alanyaspor Kulübü (@alanyasporkulubu) on

Alanyaspor će kraju sezone imati pravo otkupa Fernadesovog ugovora.

Klub iz Alanyje vodi BiH stručnjak Safet Sušić, a trenutačno se nalazi na 15. mjestu turskog prvenstva sa 18 bodova, jednim bodom više od zone ispadanja.

Reprezentativac Čilea je u Dinamo stigao u ljeto 2013. godine iz njemačkog Bayera te je u tri i pol sezone odigrao 148 utakmica i pritom postigao 47 pogodaka.

S "Modrima" je osvojio tri naslova prvaka Hrvatske, dva hrvatska Kupa, te jedan hrvatski Superkup. Po dva puta igrao je u skupinama Europa lige te u skupinama Lige prvaka.

----------------------------------------------

Demba Ba ponovno u Bešiktašu

Bivši napadač Newcastlea, West Hama i Chelseaja vratio se u Bešiktaš na jednogodišnju posudbu. Ba se u Bešiktaš vratio iz kineske Shanghai Shenhue. 31-godišnji napadač će u turskoj ostati do kraja sezone.

------------------------------------------------------------------------

Dinamo kupuje veznjaka Porta?!

Dinamo sprema još jedan senzacionalni dolazni transfer! Sergio Oliveira (24) mogao bi uskoro osvanuti u plavom salonu. Oliveira je inače igrač Porta kojeg je ovaj klub posuđivao u belgijski Mechelen, Beiu Mar te Pacos Ferreiru, a u međuvremenu je igrao i za B momčad Porta.

Radi se o igraču koji je igrao za sve mlade selekcije Portugala, završno u onoj U-21, u kojoj je ubilježio 23 nastupa postigavši tri pogotka. Ubilježio je i tri nastupa za olimpijsku reprezentaciju te zemlje. Može igrati na tri pozicije u veznoj liniji, a idealna mu je ona na desnoj strani.

------------------------------------------------------------------------

Brekalo napušta Wolfsburg

Bivši dinamovac Josip Brekalo na korak je od promjene kluba. Njemački Kicker izvještava kako je 18-godišnji napadač Wolfsburga nadomak transfera u Stuttgart. Brekalo je u Wolfsburg stigao iz Dinama na ljeto 2016. godine, a sportski direktor 'švaba' Olaf Rebbe nedavno je bio odbacio medijske napise o potencijalnom transferu kao glasine. U međuvremenu se situacija očito promijenila i Brekalo bi do kraja dana, kada se zatvara zimski prijelazni rok, trebao preseliti u redove njemačkog drugoligaša.

Kicker piše kako će potpisati jednoipogodišnji ugovor s trenutno trećeplasiranom momčadi druge njemačke lige, dok bi Wolfsburg zadržao pravo prvokupa. Brekalo je ove sezone upisao 4 bundesligaška nastupa, a posljednji još 5. studenog protiv Freiburga.U zadnje dvije utakmice nakon zimske stanke trener Valerien Ismaël nije ga uvrstio u kadar 'vukova'.

------------------------------------------------------------------------

Junior Fernandes ima novi klub

Prema informacijama kojima baratamo, posljednjeg dana prijelaznog roka odbačeni dinamovac Junior Fernandes pronašao je novi klub. Riječ je o turskom Alanyasporu kojeg trenira bivši BiH izbornik Safet Sušić. Čileanac odlčazi na posudbu do kraja sezone s pravom prvokupa, a Alanyaspor će preuzeti finacijske obveze spram igrača.

------------------------------------------------------------------------

Hajdukov Pejić u Austriju Beč

Marko Pejić napustio je Hajduk i prešao u redove austrijskog prvoligaša Austrije Beč. Vijest je objavljena na službenoj stranici austrijskog kluba u kojem ga čekaju dva Hrvata - Ognjen Vukojević i Petar Filipović. Pejić je prošle polusezone skupio pet nastupa za Hajduk, dok je češće nastupao za drugu momčad Bijelih.

------------------------------------------------------------------------

Inter doveo australskog stopera iz Kine

Milanski Inter doveo je na posudbu do kraja sezone 25-godišnjeg australskog stopera Trenta Sainsburyja koji je prošle sezone igrao u kineskom Jiangsu Suningu...

------------------------------------------------------------------------

Ranocchia na posudbu u Hull City

Andrea Ranocchia iz Intera odlazi na posudbu u Hull City! Nova je to posudba za 28-godišnjeg Talijana.

------------------------------------------------------------------------

West Ham zaključio 'mercato'

Slaven Bilić poručio je oko podneva kako je prijelazni rok za West Ham završen, no vidjet ćemo hoće li se u istočnom Londonu išta senzacionalno dogoditi do kraja dana...

------------------------------------------------------------------------

Adebayor u Turskoj

Emmanuel Adebayor prešao je u İstanbul Başakşehir. Bio je u kombinaciji za Bešiktaš, no tamo je 'sletio' Demba Ba pa je 32-godišnji Togoanac prešao u redove jednog od konkurenata za naslov.

------------------------------------------------------------------------

Fabregas ostaje u Chelseaju

Cesc Fabregas ostaje u Chelseaju! Za Španjolca su najzainteresiraniji bili Milan i West Ham, no veznjak ostaje na Stamford Bridgeu.

------------------------------------------------------------------------

DO KADA TRAJE PRIJELAZNI ROK (po hrvatskom vremenu)

NJEMAČKA - utorak, 18h

ITALIJA - utorak, 23h

ENGLESKA - utorak, 23:59h

ŠPANJOLSKA - utorak, 23:59h

FRANCUSKA - utorak, 23:59h

Škotska - srijeda, 0:59h

Turska - utorak, 22:59h

Belgija - utorak, 23:59h

Austrija - utorak, 23:59h

Nizozemska - utorak, 23:59h

Švicarska - 15. veljače, 23:59h

Hrvatska - 15. veljače 23:59h

Rusija - 24. veljače, 23:59h

Kina - 28. veljače, 23:59h

Ukrajina - 2. ožujka, 23:59h

Linker
02. svibanj 2024 17:47