REUTERS/Phil Noble / REUTERS
LEPTIR SLOMLJENIH KRILA

ŽIVOT NA POSUDBAMA SKUPOCJENE SRPSKE ZVIJEZDE Bio je veliko pojačanje slavnog europskog kluba, ali sve miriše na tužan kraj!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. lipanj 2017. 21:53

Srpski nogometaš Lazar Marković doveden je u redove engleskog velikana Liverpoola 2014. godine za lijepih 25 milijuna eura iz Benfice, kao jedno od najskupljih pojačanja u recentnijoj povijesti kluba.

Predstavljen je ne samo kao veliki talent, nego i čovjek koji može podignuti igru Liverpoola, no Marković gotovo nikad nije imao ozbiljnu ulogu.

Već u prvoj sezoni se vidjelo da nešto ne štima: zabio je tek dvaput u samo 11 startova, a onda je uslijedila prva posudba koja kao da je dodatno demoralizirala jednog od najvećih srpskih talenata.

Otišao je u turskog velikana Fenerbahče, ali ne postiže niti gola u godinu dana, uz 10 startova u prvenstvu i Liverpool nema izbora. Posuđuje ga u lisabonski Sporting u ljeto 2016. godine, ali Marković se tamo zadržava tek šest mjeseci uz samo jedan gol u šest nastupa u portugalskom prvenstvu, a u siječnju ide u Hull. No, niti Hull nije bio sretan za Markovića, poznatog po nadimku 'Leptir iz Čačka'. Odigrao je, doduše, 12 utakmica, što nije malo, ali nije zabio.

Inače, posljednji gol je zabio 1. listopada u dresu Sportinga protiv Guimaraesa i ne nazire se kraj dugačkoj golgeterskoj suši, kao i općenito nezavidnoj situaciji u kojoj se našao nedvojbeno iznimno nadareni ofenzivac. Danas su mu 23 godine i ima još vremena za revitalizaciju, no neće mu biti jednostavno.

Naime, prema napisima pojedinih medija, Liverpool će otpustiti Markovića ovoga ljeta ili ga - u najboljem slučaju - poslati na novu posudbu, a menadžer Redsa Jurgen Klopp već je ranije odavao signale da ne računa na nj.

Linker
05. svibanj 2024 20:58