Boris Kovacev / CROPIX
'POTEKLE SU SUZE I JEDNOM I DRUGOM'

ODUŠEVLJENI CICO 'Zahvaljujem što nisu zabili drugi gol, a mi sad napadamo proljeće u Europi!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. kolovoz 2016. 10:32

Promukao je bio Zlatko Kranjčar, ali ozaren, radostan, ispunjen. Čestitali su mu svi, dolazili do njega, grlili ga, ušao je u Dinamovu povijest. Bio je to njegov drugi ulazak u Ligu prvaka, prvi trener u Dinamovoj povijesti.

- Oba ulaska su mi jednako draga, iako ovaj put možda i slađi, bilo je dramatično i u sasvim drugačijem ambijentu... I Celtic i Salzburg, to je taj rang, teško se odlučiti - kazao je Cico i nastavio, razgovarao je nakon utakmice i sa savjetnikom Zdravkom Mamićem.

- Dijelimo veliku sreću i zadovoljstvo da smo se plasirali u Ligu prvaka. Bilo je u svlačionici i suza, ali suza radosnica, moram pohvaliti navijače koji su došli iz Zagreba, iz okruga Salzburg, ali i cijele Austrije.

Bilo je kritika

Savjetnik mi je rekao “to je to što smo željeli”, potekle su nam suze i jednom i drugom.

Što se same utakmice tiče...

- Ušli smo impresionirani, zahvaljujem Salzburgu što nije zabio drugi gol. Mi smo se na poluvremenu pregrupirali, neki igrači dobili su i kritiku, izašli smo u nastavak motivirani, korigirali smo pogreške, išli po rezultat koji nam je trebao. Rekao sam igračima da dok je 1:0 imamo priliku, ne smijemo odustati, kazao sam im i da se pripreme za produžetke. Mogli smo na kraju zabiti još koji gol, ali dobro je i ovako.

Objasnio je i svoju odluku da postavi Henriqueza od prve minute.

- Prije jutarnjeg treninga je Benković osjetio aduktor i fizioterapeuti su učinili sve da ga osposobe. Bio bi veliki rizik da sam krenuo s njim i Machadom, razmišljao sam bolje s jednim, pa ako se dogodi najgore, da imam samo jednu prisilnu zamjenu. A stavljanjem Henriqueza želio sam dati do znanja Salzburgu da smo došli ovdje postići gol. Priznajem, nisam očekivao Salzburg u tako dobrom izdanju, igrali su jako dobro, do 25. minute nismo napravili ništa i možemo biti sretni što nam nisu zabili još koji gol.

Iako je Dinamo u Ligi prvaka i čekaju ga teški suparnici, Cico ne odustaje od svog cilja.

- Želim suparnike s kojima možemo igrati, potući se za treće mjesto. Želim napasti to proljeće u Europi, izboriti ga nakon toliko godina.

--------------------------------------------------------------

Barišić poželio dolazak Messija

Predsjednik Mirko Barišić blistao je od sreće, najavio da će Dinamo u Ligu prvaka s gotovo istom momčadi:

- Jako sam ponosan na svoju momčad. Mislim da smo u drugom poluvremenu ipak pokazali da smo starosjedioci u Europi, nova Liga prvaka je odličan rezultat za klub. Bio sam malo skeptičan nakon prvih 45 minuta, no mislim da je pogriješio njihov trener, jer oni su pali, a mi pogodili uvođenjem Schildenfelda. Momčad? Eduardo odlazi, Rog još ne, to ovisi o njemu, ne o nama. Vidjet ćemo što će biti s Ćorićem, jer on ima ponude, ali nismo još odlučili. Suparnik? Pa, može Barcelona, s obzirom na to da još nije bila u Zagrebu. Da vidimo Messija...

Trener Salzburga Oscar Garcia samo je rekao:

- Nogomet je ponovno pokazao svoj nepravednu stranu, mi smo igrali spektakularno poluvrijeme, no nismo to uspjeli pretvoriti u veću prednost!

Linker
03. svibanj 2024 20:05